Avto
27 ogledov

Ob Vrbskem jezeru premiera najmočnejšega serijskega GTI

Golf GTI Volkswagen
Letošnji festival GTI ob Vrbskem jezeru bo morda resda okleščen številne navlake, ki se je je navlekel v zadnjih letih, a vznemirjenje svetovne premiere ostaja - Volkswagen bo tam premierno pokazal najmočnejšega serijskega golfa GTI-ja doslej, ki hkrati kot prvi GTI prebija mejo 300 konjev.

Volkswagen golf GTI clubsport S zmore še malce več. Toliko več, da celo presega svojega razgrajaškega brata  R. Golf GTI clubsport namreč zmore nič manj kot 228 kW (310 KM), medtem pa ohranja pogon speljan le prek prednjega para koles. 

Golf GTI clubsport S je posebna maloserijska različica, s katero pri koncernu obeležujejo 40. obletnico fenomena GTI. Ta se je začel leta 1976, ko je takratnih 81 kW (110 KM) in 182 km/h v prvem golfu GTI dodobra razburkalo avtomobilski svet. Leta 1983 je bila predstavljena prva posebna različica Pirelli GTI s še malenkost močnejšim motorjem, od takrat pa je večina izmed sledečih šestih generacij GTI imela vsaj še kakšno posebno izpeljanko.

Imel bo program za pisto

O različici clubsport S poleg prve fotografije in nazivne moči sicer še ni veliko znanega, svetovna premiera pa bo 4. maja v Ribnici na sosednjem Koroškem. Svojo osnovno različico clubsport krepko presega po moči (213 kW/290 KM), med posebnostmi pa bo tudi poseben motorni program nastavitev "nürburgring". Ime samo nakazuje, čemu bo namenjen.

Osnovni GTI sedme generacije je prvič doslej na voljo v dveh različicah moči - 162-kilovatni (220 KM) in "performance" 169-kilovatni (230 KM). Doslej najmočnejši golf R pa ima 220 kW (300 KM) moči.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.