• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

Iz dolenjske izdaje Žurnala24

2 komentarja

Srečen razplet na bazenu

Posredovanje. Reševalec iz vode potegnil utapljajočega se dečka.

N. Č. C. / Sevnica

 

Matjaž Koritnik na sevniškem kopališču, na katero se v teh vročih dneh zateče po 500 kopalcev na dan. (Foto: Nada Černič Cvetanovski)

“Reševalec Matjaž je v hipu odvrgel telefon in torbico, se pognal v vodo in iz nje potegnil dečka, ki je silovito zamahoval z rokami in se utapljal,” sobotno akcijo na bazenu opisuje vodja kopališča Borut Bizjak. Zaradi hitrega odziva se je vse izteklo srečno, saj je deček popil le nekaj bazenske vode.

Pokazal, kako plava
“Deček je hotel mami pokazati, kako zna plavati. Po nekaj zamahih ga je začelo vleči k tlom, zato je mati skočila za njim, deček se pa se je je oklenil, zato je k tlom povleklo še njo,” je materino zgodbo povzel reševalec Matjaž Koritnik.

Mati se je izvila iz dečkovega objema, saj bi sicer oba utonila, stanje pa je rešil reševalec, ki se je dečku približal s hrbtne strani in ga dvignil iz bazena. “V bazenu je bilo polno ljudi, ki so mirno plavali mimo. Nihče od njih ni priskočil na pomoč materi z otrokom,” je nad brezbrižnostjo do sočloveka zaskrbljen Bizjak.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarja (2)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima