Slovenija
28 ogledov

Srečen razplet na bazenu

Reševalec Matjaž Koritnik Nada Černič Cvetanovski
Posredovanje. Reševalec iz vode potegnil utapljajočega se dečka.

“Reševalec Matjaž je v hipu odvrgel telefon in torbico, se pognal v vodo in iz nje potegnil dečka, ki je silovito zamahoval z rokami in se utapljal,” sobotno akcijo na bazenu opisuje vodja kopališča Borut Bizjak. Zaradi hitrega odziva se je vse izteklo srečno, saj je deček popil le nekaj bazenske vode.

Pokazal, kako plava
“Deček je hotel mami pokazati, kako zna plavati. Po nekaj zamahih ga je začelo vleči k tlom, zato je mati skočila za njim, deček se pa se je je oklenil, zato je k tlom povleklo še njo,” je materino zgodbo povzel reševalec Matjaž Koritnik.

Mati se je izvila iz dečkovega objema, saj bi sicer oba utonila, stanje pa je rešil reševalec, ki se je dečku približal s hrbtne strani in ga dvignil iz bazena. “V bazenu je bilo polno ljudi, ki so mirno plavali mimo. Nihče od njih ni priskočil na pomoč materi z otrokom,” je nad brezbrižnostjo do sočloveka zaskrbljen Bizjak.

Komentarjev 2
  • mima-šiš 08:34 12.julij 2011.

    to da vsi samo gledajo in buljijo je stara zgodba. Vsak neki fantazira, ko pa pride do tega pa gre folk mimo, potem pa znajo komentirat. Tko sm nazadnje, je ena gospa padla v napad epilepsije, in folk okoli gledain ...prikaži več stoji zraven z brisačami in sam od daleč vidim da je nek na tleh in je skor z glavo pribijala tam ob skala tako jo je treslo in zalaufam tja in se glih en tip obrne ki je tam stal in buljil da bo pač šel stran z brisačo na rami. in sva se glih srečala ko sm v šprintu odrinil ene tri in njega, medtem sm mu pa spulil njegovo brisačo z ramena in jo podsravil gospe pod glavo in med skalo da ne tolče tam več. In me je tip kjermu sm brisačo spulil sam debelo gledal, medtem ko je slina od gospe tekle po njegovi brisači sam je vedu da bi mu samo eno primazal sam da bi kaj eno zinil, mamo mu frajersko. Tko da ja, velika večina je samo gledalcev, večkrat videno že.

  • kekc 08:05 12.julij 2011.

    Dan danes se vsak samo zase briga.