Šport > Nogomet
92 ogledov

Katanec objavil seznam za Malto

Srečko Katanec trening EPA
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je objavil seznam igralcev, na katere bo računal na šesti tekmi kvalifikacij za SP 2018 proti Malti.

Na seznamu Srečka Katanca je nekaj novincev, predvsem v obrambi, tudi zaradi še potekajočih obveznosti nekaterih klubov in poškodb. Zaradi kartonov ne bodo mogli pomagati Boštjan Cesar, Valter Birsa in Miral Samardžić, Kevin Kampl pa ima zdravstvene težave.

Slovenci so se nazadnje z Malto merili novembra, ko so v gosteh zmagali (0:1). Pred tem so v kvalifikacijah za EP 2004 Malto v gosteh premagali s 3:1, doma pa s 3:0. Leta 1996 sta se ekipi na prijateljski tekmi razšli z 0:0, dve leti prej pa so Slovenci zmagali z 1:0.

"Zakaj veliko branilcev? Ker bomo videli, kaj se bodo dogajalo s Carpijem in Frosinonejem. Če gre na primer Carpi v finale njihovih kvalifikacij za Serie A, potem Aljaža Strune ne bo na zbor. Podobno velja za Vida Belca, tudi zato so štirje vratarji. Borijo se pač za prvo ligo, tako da jim ne morem vzeti branilca in vratarja. Pa nekateri, ki so poklicani, niso v najboljšem stanju ...," je dejal Katanec.

Ta je poudaril, da se bodo na treningih posvetili dinamiki. "Proti Malti bomo morali igrati dinamično, biti igrivi, preigravati ena na ena ter zabiti gol čim prej. Tako da bo na treningih prisotna dinamika, igrice, dva na dva, tri na tri, pet na pet, sedem na sedem ..." je še pojasnil selektor.

Slovenija je po petih krogih v skupini E na tretjem mestu z osmimi točkami. Pred njo sta Anglija s 13 in Slovaška z devetimi točkami, za njo pa Škotska s sedmimi, Litva s petimi in Malta, ki je še brez točke.

Reprezentanca se bo zbrala 1. junija, tekma pa bo 10. junija. Vstopnice za tekmo, ki bo v Ljubljani, so že v prodaji, cena je 15 evrov.

Seznam Slovenije za tekmo z Malto:

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Carpi), Jan Koprivec (Anorthosis Famagusta), Grega Sorčan (Gorica);

Branilci: Jure Balkovec (Domžale), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution), Bojan Jokič (Ufa), Luka Krajnc (Frosinone), Miha Mevlja (Rostov), Nemanja Mitrović (Olimpija), Matej Palčič (Maribor), Gregor Sikošek (Broendby), Aljaž Struna (Palermo), Nejc Skubic (Konyaspor), Matija Širok (Domžale);

Vezisti: Rene Krhin (Granada), Jasmin Kurtić (Atalanta), Žan Majer (Domžale), Nik Omladič (Eintracht Braunschweig), Rajko Rotman (Kayserispor), Benjamin Verbič (Koebenhavn), Miha Zajc (Empoli);

Napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Roman Bezjak (Rijeka), Josip Iličić (Fiorentina), Milivoje Novaković (Maribor).

Komentarjev 2
  • LukaMB 20:30 25.maj 2017.

    Mislim, da se Katanec tudi zaveda tega. Upam, če ne naj jih na Šmarno goni 10x po potrebi.

  • MihaPu 20:08 25.maj 2017.

    Napadalce pa res imamo takšne da nekateri od njih (ne bom jih imenoval) rabijo celo letališče in predpripravljeno žogo pod pravim kotom na točno določeni lokaciji terena in še veter mora pihati v pravo smer, da ko brcnejo sploh gre ...prikaži več proti golu. Takšne, ki rabijo cel zalet in zaletno pisto prosto, da sploh udarijo lahko žogo! (predvsem mislim na M. N.) Pa recite, da to ni res! Pri nas pol igralcev sploh nogometa ne zna igrati.