Šport > Nogomet
20 ogledov

Srečku se smeji: Shaqiri odpadel za torkovo tekmo!

Shaqiri Albanija Švica kvalifikacije za SP 2014 EPA
Švicarski dnevnik Blick v nedeljo poroča, da je zvezdnik reprezentance, 22-letni član Bayerna Xherdan Shaqiri, s poškodbo stegenske mišice zapustil domovino.

Upi Slovenije po senzacionalnem povratku in uvrstitvi v dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2014 iz dneva v dan dobivajo nov zagon. Po zmagi nad Norveško v Ljudskem vrtu zdaj ugodne vesti prihajajo še iz tabora Švice, ki proti varovancem Srečka Katanca ne bo mogla računati na 22-letnega Bayernovega asa Xherdana Shaqirija.

"Slabe novice za navijače švicarske reprezentance: Xherdan Shaqiri bo manjkal na zadnji torkovi tekmi v Bernu proti Sloveniji," v nedeljo na svojem portalu poroča dnevnik Blick (www.blick.ch).

Izplačalo se je

"Imel sem težave s stegensko mišico, ampak ni bilo nič hujšega. Med polčasom sem selektorju rekel, da bom še naprej igral. Želel sem si odigrati še nekaj minut po polčasu. Izplačalo se je zaradi gola," je po zmagi v Tirani (2:1), ki je Švici tudi matematično zagotovila pot na mundial, dejal strelec prvega gola Shaqiri.

Shaqirija je kmalu po golu selektor Ottmar Hitzfeld potegnil z zelenice, kjer so mu oskrbeli poškodbo, a po nedeljskem treningu je bilo jasno, da proti Sloveniji ne bo mogel igrati. Nogometaš kosovskih korenin se bo tako predčasno pridružil treningom svojega kluba v Münchnu.

Pogled proti Oslu

Katanec bo lahko za razliko od kolega Hitzfelda v Bernu računal na vse izbrance, razen seveda tistih, ki so poškodovani. Nekdanji trener Bayerna in Borussie Dortmunda je zaradi rumenega kartona v Tirani ostal tudi brez branilca Steva von Bergna.

Slovenija mora na zadnji tekmi kvalifikacij osvojiti več točk od Islandije, ki v zadnjem kolu gostuje v Oslu pri Norveški.

Kvalifikacije za SP 2014, skupina E, zadnji krog:

Torek ob 18.00:
Ciper – Albanija

Ob 20.00:
Norveška – Islandija 
Švica – Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.