Slovenija
18 ogledov

Srečno iskanje druge perspektive v 2014!

kolumnisti 14.06.11, Maja Kalan, novinarka Zurnal24, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Žal mi je, da mediji ne iščemo pozitivnih novic vsak dan v letu.

Ne zanikamo dejstev: država je zapufana, oblast je skorumpirana, gospodarstvo se ne pobere in politika z vseh strani neumorno deli ljudstvo. Ampak pred časom sem gledala informativno oddajo na francoski televiziji, kjer so govorili o davkih. Zazdelo se mi je, da gledam posnetek nekega slovenskega soočenja, samo v tujem jeziku ...

Optimizem. Zatorej ne mislite, da je pri nas najslabše. Vtis, da boste s prihodom na Švedsko v trenutku našli duševni mir, je iluzija. Lahko pa ga poskusimo poiskati kar doma. Če je brezposelnih 25 odstotkov mladih, kar je alarmantno, to med drugim pomeni tudi, da jih 75 odstotkov službo ima. Nekateri med njimi imajo celo zelo dobro službo ali pa so naravnost genialni v svoji podjetnosti. A o njih mediji pišemo premalo. Preverite kdaj svoje razpoloženje, ko na primer poslušate srce parajoče zgodbe iz projekta Botrstvo, in ga primerjajte s tistim, ki vas je prežemalo, ko je Tina Maze dvignila veliki kristalni globus z rekordnim številom točk marca letos. Vse to se dogaja (v) isti državi. Res je, razmere niso rožnate, a če boste poskrbeli, da vas vsak dan spremljajo novice o uspehih naših mladih zagonskih podjetij, že kar tradicionalnih odličnih uvrstitvah kemikov na prestižnem tekmovanju na ameriški univerzi MIT, Junakih Slovenije, ki so nesebično reševali življenja, pa turističnem razcvetu Postojnske jame ali Ljubljane, boste z več optimizma lažje delali ali vsaj poiskali službo. Pri tem pa vam bomo morali pomagati predvsem mi. Srečno!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.