Slovenija
19 ogledov

Srečno mesto bolj oblegano

Loto lahko igrate tudi prek spleta. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Mariborski sedmici že izplačani. Občina še ne ve, kaj bo z denarjem.

"Odkar se je razvedelo, da je bil Petrolov bencinski servis v Mariboru srečen kar za dva, ki sta zadela sedmico, je na tem prodajnem mestu več vplačil," je dejal Sandi Salkič s Petrola.

"Ena sama sreča"

Po novici, da sta si srečneža nedavno razdelila nekaj manj kot tri milijone evrov, se evforija še ni polegla. "Danes ni gospodične, ki je prodala sedmico. Je pa pri nas tako ena sama sreča," nam je pojasnil prodajalec.

Občini davek vsaj od enega

Eden od novopečenih milijonarjev, sicer zaposlen kot taksist pri podjetju Taxi Plus, je Mariborčan, identiteta drugega pa še ni znana. Mestna občina Maribor si lahko tako obeta prihodek v obliki davka vsaj od slabega 1,5 milijona evrov. "Nismo še razmišljali, kaj bomo s tem denarjem, ki nam pripada," so dejali na občini.

Kot so nam povedali na Loteriji Slovenije, sta oba srečneža že prejela vsak pol milijonske sedmice. "Oba sta izbrala svoje številke – prvi je vplačal kombinacijski listek (deset kombinacij), drugi pa sistemskega (eno polje z osmimi kombinacijami). Igralec, ki je vplačal sistemski listek, sodeluje v več zaporednih krogih," so dodali.

Komentarjev 4
  • ljimonad 13:08 05.september 2013.

    Koga lažejo tile gospodje iz loterije, a sami sebe. Na mestu kjer plačujem loto mi je prodajalka povedala, da je po podražitvi promet za 35% slabši. V današnjih časih dvigniti ceno za kar 50% a ste normalni a kaj. Sam ...prikaži več ne plačujem več lota in to po 35-tih letih igranja, igram samo Euro loto. Pa še to. Da gre vse v fond za nagrade, je velika laž, saj bi ob njihovi trditvi, da ni upada igranaj in vplačil, morali biti dobitki vsaj še 30% višji kot so

  • mirko 12:17 05.september 2013.

    A to je za tebe "poslovni" dogodek ? Si tipičen predstavnik državljana, ki tako razmišljajo kot ti, zato smo tam kjer smo. Vsaka igra na srečo je v domeni "huduča". Pa ne hodim v cerkev.Igre na srečo siromašijo ...prikaži več narodno gospodarstvo, to so že bivši komunisti vedeli, očitno pa tega današnji levičarji ne vedo. Radi bi imeli malo kapitalizma in malo socializma. To so anomalije v družbi, ki povzročajo socialno razslojevanje, koncentracijo kapitala. To je škodljivo za socialno stanje posameznika. Obubožani ljudje, ki živijo od socialne pomoči, še tisti denar nekateri nesejo na loterijo v upanju, da se jim nasmehne "sreča". Vendar je to utopično upanje in na koncu pride na vrsto štrik okoli vrata ali skok v Dravo. Samo pošteno delo in čisto nič druga ne vodi do sreče v življenju. Ta "sreča" teh dobitnikov bo zelo kratkotrajna in nikakor trajna. Pravzaprav to pri njih sploh ni sreča, ampak le veliko navdušenje, ki se pa nikakor ne more enačit z srečo. Sreča je veliko veliko več

  • Žurnalček 09:13 05.september 2013.

    Ja pa ne gre kot si ti predstavljaš. Datum izžrebanja in datum stalnega prebivališča je edino relevantno za neko občino , ki pokasira davek . Če bi naredil predlagano , potem bi se občine tožile in prva bi dobila brez ...prikaži več problema. Poslovni dogodek je nastal na točno določen dan. Druga stvar je pa ko je Đajić izsiljeval BG občine , da so mu dodelile stanovanje zato , da se je preselil k njim , predno je potpisal novo miljonsko pogodbo.