Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Sredi dneva sredi Ljubljane dva ropa

Rop pošte v Prulah Anže Petkovšek
Na Slovenski cesti v Ljubljani je danes nekaj po 13.30 prišlo do ropa poslovalnice Hypo banke. Včeraj sredi dneva rop v Šiški, ki sta ga zagrešila mladoletna fanta.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana je po doslej zbranih obvestilih rop izvršil za zdaj še neznani oboroženi storilec, ki je ukradel nekaj tisoč evrov gotovine. Po dejanju je s kraja pobegnil v smeri proti Šubičevi ulici.

Policisti iščejo moškega, starega okrog 30 let, v času ropa je bil oblečen v pulover s kapuco sive barve, modre kavbojke, obut v bele superge, na glavi je imel kapo s šiltom.

Ropali že včeraj

Ljubljanski policisti so bili včeraj nekaj pred tretjo obveščeni o ropu trgovine na območju Šiške. Ugotovili so, da sta v trgovino vstopila dva moška, ki sta imela pri sebi orožje (v nadaljevanju preiskave, se je izkazalo, da je šlo za imitacijo orožja).

Eden od osumljencev je blagajničarki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Blagajničarka se je pri tem umaknila izpred blagajne. Ker je ropar sam ni znal odpreti, je zagrozil blagajničarki, ki jo je pod pritiskom grožnje odprla.

Roparka sta nato pobrala bankovce iz blagajne, nato pa peš zbežala. Vendar ne daleč. Policisti so ju na podlagi opisa kmalu našli; enega doma, enega pa ne daleč stran od oropane trgovine.

Zoper mladoletna osumljenca, stara 15 in 17 let bodo podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.