Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Sredi noči bežal pred policisti

Nova uniforma policistov Policija
V policijskih beležkah kranjskih policistov so včeraj in danes ponoči izstopali trije prometni prekrškarji.

Kranjski prometni  policisti  so danes ponoči okoli 2.30 zaradi več prekrškov  obravnavali Tržičana, ki jim na  cestninski  postaji v kontroli prometa ni ustavil, po avtocesti je bežal  proti  Brniku.  Ker  so ga policisti dohitevali, je na priključku  Bivje  poskušal  zbežati  še peš; avtomobil je v nekem trenutku naglo   ustavil  in  peš  stekel  proti  gozdu.

Policisti so ga prijeli in ugotovili, da je vozil  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja, v  postopku  pa so pri njem našli še manjšo količino snovi, najverejetneje prepovedane  droge.  V  kolikor se bo sum policistov v analizi potrdil,  bo  Tržičan  obravnavan  tudi  zaradi  posesti  prepovedane droge.
Kršitelj je sicer stari znanec policije.

Pijan že popoldne

Škofjeloški policisti so medtem včeraj popoldne iz prometa  v Šutni izločili 56-letnega Kranjčana, ki je avtomobil vozil močno pod  vplivom  alkohola,  saj  je rezultat pokazal skoraj 2 promila alkohola (0,87  mg/l).  Kranjčana so policisti izločili iz prometa in mu prepovedali nadaljnjo  vožnjo,  zaradi prekrška pa bo obravnavan na pristojnem okrajnem sodišču.

19-letnik precej prehitro

V Godešiču  so ravno tako škofjeloški policisti pri  kontroli  prometa  obravnavali prehitrega 19-letnega voznika začetnika, ki je v naselju, kjer je omejitev 50 km/h, vozil s hitrostjo kar 96 km/h, s čimer je najvišjo dovoljeno hitrost prekoračil za skoraj enkrat.

Zaradi  hujšega  prekrška  so  mu  policisti  odvzeli  vozniško dovoljenje, obravnavan  pa  bo na pristojnem okrajnem sodišču. Prekoračitev hitrosti za več kot 30 do 50 km/h se kaznuje z globo 1.000 eurov in devetimi kazenskimi točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.