Šport > Košarka
12 ogledov

Srednja Evropa z novim tekmovanjem

Helios Suns KZS/alesfevzer.com
Fiba Europe je v četrtek potrdila pričetek novega košarkarskega tekmovanja v Srednji Evropi.

Po obsežnih pripravah so temelji za sezono 2015/2016 končno trdno postavljeni. V vsaki od dveh skupin bodo sodelovale štiri države in ekipe iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Slovaške. Slovenske barve bosta zastopala Helios in Zlatorog Laško.

Med 29. septembrom in pričetkom marca se bo odvilo 36 tekem, najboljše štiri ekipe pa se bodo pomerile na turnirju v Domžalah v Sloveniji, kjer bo okronana najboljša ekipa tekmovanja.

"Cilj tega pokala je zapolniti praznino, ki jo povzročajo nekatera druga mednarodna tekmovanja. S tem tekmovanjem bomo košarkarskim privržencem ponudili vrhunsko mednarodno igro, ekipam pa omogočili, da se pomerijo na zelo visoki mednarodni ravni," je povedal Gerald Martens, prvi predsednik združenja pokala Alpe Adria (Alpe Adria Cup Association).

Tekmovanje se bo odvijalo v skladu s pravili mednarodne košarkarske zveze Fiba in bo predstavljajo začetek nove serije vznemirljivih košarkarskih tekem.

Prva tekma bo potekala 29. septembra ob 20. uri v Laškem v Sloveniji, kjer se bosta pomerila Zlatorog Laško in Zagreb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.