Slovenija
15 ogledov

Šrota za finančnega ministra

Župan Bojan Šrot je opozoril na oteženo koriščenje evropskih sredstev občin in z Žurnal24 main
Slovenske občine imajo vse večje finančne težave, Celje pa cveti.

Celjska mestna občina, ki jo vodi Bojan Šrot, je imela v polletju presežek prihodkov nad odhodki v višini 1,7 milijona evrov, v omenjenem obdobju se tudi ni dodatno zadolžila.V Celju so imeli več nedavčnih in transfernih prihodkov kot v istem obdobju lani in manj ostalih prihodkov. Medtem se druge slovenske občine spopadajo z vse večjimi finančnimi težavami.

Mestna občina Maribor je v prvi polovici leta uspela realizirati le 37 odstotkov načrtovanih prejemkov, z rebalansom pa so proračun med letom oklestili za 40 milijonov evrov. Šrotovemu strankarskemu kolegu Francu Kanglerju pa se obeta nov rebalans.

Ljubljana bo proračun prav tako klestila dvakrat. Predvsem zaradi nižjih prihodkov od prodaje premoženja je bil proračun že znižan za 30 milijonov evrov. Za 2,6 milijona evrov preveč optimistični so bili v Novem mestu, za tri na Ptuju, nižje prihodke pa so imeli tudi v Novi Gorici in številnih manjših občinah.

So pa denimo v Kopru že julija z rebalansom povečali prihodke in odhodke – med drugim tudi zaradi organizacije proslave ob 65-letnici priključitve Primorske matici, ki jo je vlada črtala zaradi varčevanja.

Komentarjev 5
  • rogixl 08:50 26.september 2012.

    Tako je, če ljudje niso preveč politično obremenjeni in vedo kaj želijo, pri tem pa znajo zainteresirati tudi ljudi okoli sebe. Koliko bi se dalo narediti, če nebi bilo toliko političnega kljubovanja.

  • lorina 08:37 26.september 2012.

    G. Šrot je eden najboljših županov, zato pa je že četrti mandat župan Celja, saj se v Celju pri volitvah ne oziramo iz katere stranke je kdo, ampak kaj je naredil. Vse kar je postoril v Celju, je za vsako ...prikaži več pohvalo. Mi smo imeli že zdavnaj nogometni štadion in novo dvorano, ko se vam ostalim po Sloveniji še sanjalo ni o tem. Imamo najsodobnješi center za zbiranje odpadkov, čistilno napravo, urejeno kanalizacijo - da ne naštevam. S kom je kdo v sorodu pa sploh ni pomembno. Vsak človek je oseba za sebe in odogovarja za svoja dejanja, Nehajte ga že metati v isti koš z brati. Čestitke g. Šrot in le tako naprej.

  • dragec 08:09 26.september 2012.

    zakaj pa ne, to je izkušen in preverjen kader!!!