Šport
19 ogledov

"Štajerci, pozabite mejo na Trojanah"

Celtic - Maribor Profimedias
Po zgodovinski zmagi Maribora na Celtic Parku so socialna omrežja "eksplodirala". Zbrali smo nekaj najbolj zabavnih in evforičnih odzivov.

Druga uvrstitev Maribora v Ligo prvakov je redke v Sloveniji pustila hladne. Za kakšen uspeh gre in koliko je treba žrtvovati za to, najbolj dobro vedo vrhunski športniki. Tako sta se po slavju Štajercev proti Celticu hitro oglasila tudi Tina Maze in Boštjan Nachbar.

"Ja ka pa te....Bravo #maribor ! vse #viola !@MarkoSuler and Co.," je na Twitterju zapisala Mazejeva in pohvalila sošolca iz otroških dni Marka Šulerja. Nachbar bo letos v LP lahko navijal za dva kluba. "Letos bom lahko navijal za dve ekipi v Ligi prvakov. Za Barcelono in Maribor! To bo zabavno!", je zapisal nekdanji slovenski reprezentant in dodal še: "BRAVO @nk_maribor!! Spet se bo navijalo za slovenski športni klub na najvišjem nivoju!!!"

Legia: "Zmagal je nogomet"

Svojemu slovesu se tudi tokrat ni izneveril priljubljeni tviteraš Taksist Ibro. Slednji je namignil, kam naj bi se stekel del sredstev, ki jih bo Uefa nakazala na račun Štajercev. "Kaj se bo zdej Zahović uprasio k legnu milijoni, ufff..." Seveda pa tudi tokrat ni šlo brez rivalstva med Ljubljano in Mariborom. "Danas ga i Ibro čaga. Ali čez dve leti @NK_Olimpija dere Maribor u osmini finala Lige Prvaka," je zapisal Ibro in dodal še: "Ej štajerci, ona meja na Trojanama...ma to smo se samo malo zajebavali."

Zmaga Maribora je presegla slovenske okvirje tudi zaradi sporne Celticove uvrstitve v 4. predkolo LP, ko so Škoti zgolj zaradi administrativne napake varšavske Legie sploh prišli do obračuna s slovenskimi prvaki. "Zmagal je nogomet," je bil preprost zapis, ki so ga v svet poslali iz Legie.

Pravna ekipa Celtica boljša od nogometne

Številni so se norčevali iz škotskih prvakov. "ZADNJA NOVICA: Mati enega od igralcev Maribora je sedela na napačnem sedežu na Celtic Parku. Uefa bo tekmo registrirala z izidom 3:0 za Celtic," je bil le eden od tvitov, ki so prišli s strani privržencev Glasgow Rangersov. "Klubski avtobus Mariborčanov je imel dve rezervni gumi preveč. Celtic FC je sprožil preiskavo," se je glasil drugi. Številnih kritik so bili seveda deležni tudi nogometaši Celtica. "Celtic bi moral preskočiti tekmo in se takoj podati na sodišče. Njihova pravna ekipa je očitno precej boljša od ekipe na igrišču.

Slovenska nogometna scena je prešerno proslavljala zgodovinski uspeh na socialnih omrežjih. Svoje so seveda dodale tudi politične stranke, pa tudi številni drugi posamezniki, ki jih sicer redko povezujemo z nogometom. Spodaj si lahko preberete še nekaj odzivov po zmagi nogometašev Maribora.

"Prvič v Sloveniji ima nek nogometni klub večji proračun od NZS. Počasi se približujemo normalnim razmeram v EU."
Dejan Stefanović, predsednik Spinsa

"Je kar umetnost DVAKRAT v isti sezoni izpasti iz kvalifikacij za Ligo prvakov. Čestitke Celtic:)"
Miran Zore, odgovorni urednik portala nogomania.com

"Če so policisti v MB fer, potem zdaj vsaj en teden ne bodo delali alkotestov. Bravo, Maribor.
Aljoša Bagola

"Shit se trese Trnovo zaradi Maribora!!"
"Samo fuzbal iz moskega naredi poeta. Sodec po tvitih."
Nina Gaspari

"Iskrene čestitke @nk_maribor za fantastično in zasluženo zmago ter uvrstitev med evropsko klubsko nogometno elito!
Jernej Pikalo

"Yes! @nk_maribor mi je polepšal večer in teden. Bravo Štajerci. Kapo dol. Čestitke. Grem čagat tudi jaz...."
Roman Jakič

"Iskreno čestitamo nogometašem in vsej ekipi @nk_maribor za še en zgodovinski uspeh ter ponovno uvrstitev v @ChampionsLeague!
Socialni demokrati

"Neusmiljenja borba. Zaslužena #ligaprvakov."
Nova Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.