Slovenija
17 ogledov

Štajerska avtocesta spet prevozna

Plaz Štajerska
1/3
Bralec Samo
Štajerska avtocesta med priključkoma Slovenskega Bistrica jug in Slovenske Konjice proti Ljubljani, ki je bila zaradi zemeljskega plazu od sobote zvečer popolnoma zaprta, je sedaj ponovno prevozna. Promet poteka po prehitevalnem pasu, do konca tedna pa naj bi odprli še vozni pas.

Na današnjem ogledu terena se je Dars s predstavniki geomehanikov, nadzornega inženirja in projektanta dogovoril, da bodo najpozneje do konca tega tedna izvedli ukrepe, s katerimi bodo omogočili odprtje tudi voznega pasu za promet. Tretji, tako imenovani pas za počasna vozila, pa bo zaprt do končne sanacije območja, je dejal Marjan Koler iz Darsa.

Postavili bodo betonsko ograjo

Trenutno torej poteka odstranjevanje zemljine na pasu za počasna vozila, na rob asfalta pa Dars namerava postaviti betonsko varnostno ograjo, ki bo ustrezno sidrana. Na najnižji točki pod zgornjo brežino bosta izvedena jarek in drenaža.

Po Kolerjevih besedah bo Dars še naprej zagotavljal stalni nadzor nad dogajanjem na terenu. Vzdrževalci iz pristojne avtocestne baze Slovenske Konjice bodo opazovali plazovito območje in obveščali geomehanike.

Začasni ukrepi omogočajo največjo možno pretočnost in varnost prometa. V prihodnjih nekaj tednih bodo izvedli tudi javni razpis za izvajalca sanacijskih del, na Darsu pa predvidevajo, da da bi bilo območje plazu lahko dokončno sanirano v prihodnjih nekaj mesecih, je dodal Koler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.