Avto
261 ogledov

Štajerska avtovleka - avto tovoril kar na strehi drugega avta

Avtovleka Maribor24.si/Aleksandra Š.
Zelo nevarno idejo se je odločil udejaniti neznanec, ki je na strehi svojega avta tovoril drug avto. Na Štajerskem!

Fotografije povedo več od vsakih besed. Uboga opel astra se je sprevrgla v avtovleko, ko je voznik kar na njeno streho naložil odsluženega renault megana in se z njim zapeljal po javni cesti. 

Fotografije je objavil portal Maribor24.si, ki navaja, da je prizor ujela ena od njihovih bralk in ga naslovila kot "štajerska avtovleka". Poleg je pripisano, da naj bi bil prizor posnet na avtocesti, čeprav sama okolica deluje bolj kot glavna cesta. 

Dobro je vidno, da je opel močno preobtežen, da ne govorimo o veliki nestabilnosti takšne kompozicije, če bi bilo potrebno sunkovito zavreti. 

Voznik je kršil številne predpise o varnem prevozu tovora. Najbolj očitno je seveda, da je za kaj takšnega izbral napačno vozilo. Običajen avtomobil ima dovoljeno obremenitev strehe (s pomočjo nosilcev) okoli 100 kilogramov. Odsluženi megane je kljub manjkajočim delom gotovo tehtal kako tono.

Na policiji na območju Šajerske in Prekmurja niso dobili nobene prijave o primeru, nam je zatrdil predstavnik PU Maribor Bojan Kitel.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Zoran Veličkovski 13:36 30.december 2015.

    Najbrž gre za TI prekmursko avtocesto.

  • Avatar Leon
    Leon 14:59 29.december 2015.

    Pokličite vlado 01/478 1000 namesto 113 nam sporoča policija ? ! ? Pa smo tam ,kjer smo bili nekoč ; Vaške straže in domobranstvo !

  • McClain 13:30 29.december 2015.

    rezultat multikulture.