Slovenija
76 ogledov

Stanovanje plača na roko

Stanovanje oglas Bralka
Nekdo kupuje stanovanje. Nič posebnega, takšnih poslov je bilo zgolj v Ljubljani v zadnjem času veliko. A ta kupec bi se izognil banki ali lizing hiši.

"Očitno imajo nekateri še vedno veliko denarja v štumfih," je ob poslani fotografiji pripisal bralec. 

V središču Ljubljane je naletel na oglas, v katerem se nekomu očitno precej mudi kupiti stanovanje. Plačal bi kar z gotovino. 

Trg se pobira, cene na ravni izpred nekaj let

Cene rabljenih stanovanj v Sloveniji so se lani v primerjavi z letom prej še dodatno znižale, le v Ljubljani so se prvič po dveh letih nenehnega zniževanja nekoliko zvišale, in sicer za 0,2 odstotka, pravijo na Statističnem uradu.

Nižje cene, ki so bile na ravni tistih iz sredine leta 2005, so lani spodbudile živahno trgovanje. V tretjem četrtletju 2014 je bilo namreč v Ljubljani prodanih 393 rabljenih stanovanj, kar je najvišja številka po začetku leta 2008. Še vedno pa precejšnje mrtvilo vlada na trgu novih stanovanj.

Cene rabljenih stanovanj v preostali Sloveniji pa so se lani v 3. četrtletju glede na prejšnje četrtletje znižale za 2,4 odstotka in s tem dosegale vrednost s konca leta 2006. Število transakcij (829) je bilo za petino višje od povprečnega četrtletnega števila transakcij v letu 2013.

Cene rabljenih stanovanj v Ljubljani glede na spletne oglase segajo od 60.000 evrov naprej (enosobno).

dezurni@turnal24.si

Ste naleteli na zanimiv prizor ali imate zgodbo za nas? Stopite z nami v stik pred spodnjega obrazca.

Komentarjev 3
  • Ferluci 21:06 02.maj 2015.

    Kateri idiot bo pa imel denar na banki? Če je pameten, bo denar dvignil in spravil v trezor. In zakaj ne bi smel kupiti stanovanja za gotovino? Očitno gre res za foušijo.

  • depresija 18:38 02.maj 2015.

    Točno tako! Jest se ne spomnim, da bi bil kak zakon, da se stanovanj (oziroma karkoli) ne sme kupovati z gotovino.

  • belizajcek 16:17 02.maj 2015.

    mislm kera foušija, naj člouk kup če ma dnar, ne razumem zakaj more to bit v novicah!!!