Šport
20 ogledov

"Starec" Horner premočan tudi za Nibalija

Vuelta Chris Horner Radioshack EPA
Ameriški veteran Chris Horner je spet presenetil in dobil deseto, prvo pravo gorsko etapo. Vincenzo Nibali je priznal, da mu tokrat ni mogel slediti.

Na kolesarski dirki po Španiji si tekmovalci še naprej podajajo rdečo majico vodilnega. Po deseti, prvi pravi gorski etapi s ciljem na prelazu Hazallanas, jo je z drugo etapno zmago na dirki spet prevzel ameriški veteran Chris Horner (RadioShack), ki je za 48 sekund premagal nekdanjega zmagovalca dirke Italijana Vincenza Nibalija.  Tretje mesto je v 186,8 kilometra dolgi etapi zasedel Španec Alejandro Valverde; zaostal je minuto in dve sekundi. Domačin Daniel Moreno, ki je pred tem kolesaril v rdeči majici, je zaostal še mnogo več, tako da je moral predati skupno vodstvo. V skupni razvrstitvi ima zdaj Horner 43 sekund prednosti pred Nibalijem ter 53 sekund pred Ircem Nicolasom Rocheom.

Nibali: "Nisem mu mogel slediti"

Horner, že zmagovalec letošnje tretje etape, bo letos oktobra dopolnil 42 let. V karieri je že imel nekaj lepih uspehov, bil na največjih dirkah vedno kandidat za visoka mesta, toda to, kar mu uspeva letos na Vuelti, je nekaj neverjetnega. V deseti, izredno zahtevni etapi, je skupino najmočnejših kolesarjev na dirki napadel 4,5 kilometra dolgega, strmega zaključnega vzpona, napadu najstarejšega kolesarja z etapno zmago in majico vodilnega na največjih dirkah pa ni bil kos nihče.

"Nisem mu mogel slediti, bil je neverjeten. A sem z zelo težko etapo, ki je potekala po veliki vročini, vseeno zelo zadovoljen, čeprav bi si seveda želel zmagati. Dobil sem nekaj sekund v boju z mojimi rivali. Jutri se moram ob prostem dnevu spočiti, nato pa nadaljevati z dobrimi vožnjami. Mislim, da se mi forma vzpenja," je dejal drugouvrščeni Nibali, ki očitno ne misli, da bi lahko Horner zdržal v majici vodilnega do konca.

Brajkovič skupno 28.

Jani Brajkovič, skupaj z Jacobom Fuglsangom glavni Nibalijev pomočnik, je zaostal točno pet minut in zasedel 30. mesto, Grega Bole je bil slabši. V skupnem seštevku Belokranjec zaseda 28. mesto, njegov zaostanek za vodilnim znaša devet minut in 29 sekund.

Vuelta, 10. etapa:

1. Christopher Horner (ZDA/RadioShack Leopard) 4:30:22
2. Vincenzo Nibali (Ita/Astana) +0:48
3. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) 1:02
4. Ivan Basso (Ita/Cannondale)       
5. Joaquim Rodriguez (Špa/Katjuša)
6. Thibaut Pinot (Fra/FDJ) isti čas
7. Nicolas Roche (Irs/Saxo-Tinkoff) 1:10
8. Igor Anton (Špa/Euskaltel-Euskadi) 1:25
9. Domenico Pozzovivo (Ita/AG2R La Mondiale) isti čas
10. Rafal Majka (Pol/Saxo-Tinkoff) 2:05
...
30. Jani Brajkovič (Slo/Astana) 5:00
173. Grega Bole (Slo/Vacansoleil) 29:49

Skupni vrstni red:

1. Christopher Horner (ZDA/RadioShack Leopard) 40:29:14
2. Vincenzo Nibali (Ita/Astana) 0:43   
3. Nicolas Roche (Irs/Saxo-Tinkoff) 0:53   
4. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) 1:02   
5. Joaquim Rodriguez (Špa/Katjuša) 1:40   
6. Daniel Moreno (Špa/Katjuša) 2:04   
7. Ivan Basso (Ita/Cannondale) 2:20   
8. Thibaut Pinot (Fra/FDJ) 3:11   
9. Rafal Majka (Pol/Saxo-Tinkoff) 3:16  
10. Domenico Pozzovivo (Ita/AG2R La Mondiale) 3:28  
...
28. Jani Brajkovič (Slo/Astana) 9:29
100. Grega Bole (SloVacasoleil) 1:11:16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.