Svet
7 ogledov

Omranov brat umrl v bolnišnici

Omran Profimedias
Fotoreporter, ki je posnel slavno fotografijo sirskega dečka Omrana po letalskem napadu v sirskem mestu Alepo, je sporočil, da je zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel v istem napadu, umrl njegov starejši brat.

"Ali, deset let star deček, je umrl v  bolnišnici v Alepu zaradi poškodb v trebuhu," je povedal Mahmoud Raslan za DPA.

"Poškodoval se je na dan napada ... še včeraj je bil stabilen, a danes se je njegovo zdravstveno stanje močno poslabšalo in izgubili smo ga," je še dejal in povedal, da je bil pri Omranovi družini in ji izrekel globoke sožalje.

Raslanova fotografije Omrana, prekritega s prahom in krvjo, posneta po letalskem napadu, je postala eden od simbolov trpljenja civilistov in grozodejstev vojne v Siriji.

Omran | Avtor: Profimedias Profimedias

Civilisti ujeti med dvema ognjema

Omrana so skupaj s tremi brati in sestrami, starimi eno, šest in deset let, ter starši  rešili izpod ruševin v okrožju Qaterji po sredinem zračnem napadu.

V Alepu, nekdaj cvetoči gospodarski metropoli na severu Sirije, potekajo spopadi med režimskimi silami, ki jih podpira Rusija, in uporniki.

V mestu je ujetih in od sveta odrezanih več sto tisoč civilistov.

Omran seveda ni edini poškodovani otrok - več kot 290.000 ljudi je umrlo, milijoni so bili razseljeni, odkar se je leta 2011 začela vojna v Siriji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • sprehajalec 14:57 21.avgust 2016.

    Tegale fantiča so nosili kot trofejo od novinarja do novinarja. Podobno, kot delajo palestinci s svojimi otroki, čim več novinarjev. Kot sem slišal, ga je zasula ruska bomba. Kriv je pa Obama seveda in vsi njegovi predhodniki do ...prikaži več Georga Washingtona nazaj.

  • dragec 13:44 21.avgust 2016.

    Krele ksenofobno

  • dragec 13:43 21.avgust 2016.

    tebe so privolili k SSDSS u