Svet
37 ogledov

Starša: "Hroma je zaradi cepiva"

deklica, hroma Facebook
Starša desetletne deklice iz Floride, ki je zbolela za akutnim demielinizacijskim ncefalomielitisom sta prepričana, da je za to krivo cepivo proti gripi.

Desetletna deklica iz Floride je že skoraj leto dni paralizirana. Deklica je zbolela za redko možgansko boleznijo, starši pa za to krivijo cepivo proti gripi.

Carla Grivna, mama obolele Marysue trdi, da je bila deklica devet let zdrava, štiri dni po tem, ko je prejela letno dozo cepiva, pa je zbolela.

"Rada je hodila v šolo, tekla, se igrala, pela je v cerkvenem zboru. Nato sem jo novemra lani peljala na cepljenje proti sezonski gripi. Bila je zdrava še nekaj dni, groza pa se je začela dan po zahvalnem dnevu," razlaga mama, ki je hčer našla v postelji, ko je lahko premikala le oči. Zdravniki so ji diagnosticirali akutni demielinizacijski ncefalomielitis - ADEM.

Skoraj leto dni kasneje deklica še vedno ne more govoriti, po hiši jo prenaša oče, punčka pa večino časa preživi v bolniški postelji.

Starša pravita, da "zdravniki niti ne potrdijo, niti ne zanikajo," da je za stanje hčerke krivo cepivo, sama pa sta prepričana, da je temu tako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.