Svet
76 ogledov

Starši zahtevajo odškodnino

Andreas Lubitz EPA
Starši šestih žrtev nesreče letala A320 družbe Germanwings so v Barceloni napovedali tožbo zoper to družbo kot tudi Lufthanso. Menijo, da sta letalski družbi odgovorni za tragedijo, v kateri je leta 2015 umrlo 150 ljudi.

V sporočilu za javnost družine umrlih v nesreči izpostavljajo, da bi nesrečo, do katere je prišlo med letom iz Barcelone v Düsseldorf, lahko preprečilo, če bi Germanwings, hčerinska ddružba Lufthanse, pravočasno odkrila psihične težave pilota Andreasa Lubitza, ki je namerno povzročil strmoglavljenje letala.

Odvetnik družin Carlos Villacorta ni želel povedati, kolikšna je odškodnina, ki jo terjajo družine, poudaril pa je, da so predlogi Germanwingsa glede odškodnine za svojce pokojnih "žaljivi".

Kot je znano, 24. marca leta 2015 je 27-letni kopilot, ki je v tem času užival antidepresive, izkoristil odsotnost glavnega pilota in povzročil strmoglavljenje letala. Vseh 150 ljudi na letalu je umrlo. Med njimi je bilo 72 Nemcev in 50 Špancev.

"Bil je bolan, kar Lufthansa ni odkrila ne glede na to, da je za svojo bolezen kazal številne simptome," je včeraj poudaril Narcis Motje, oče v nesreči umrlega potnika. Kritično je označil tudi delovanje nemškega pravosodja, ki se je odločilo zaključili preiskavo nesreče, češ da je bil edini odgovorni zanjo kopilot.

Kot je znano, je družina kopilota že v petek, na obletnico nesreče, javno zastavila vprašanje, ali je bil 27-letnik res edini odgovorni za nesrečo. Ravno tako v petek je odvetnik Christof Wellens predal tožbo petih družin pokojnih v tragediji. Zastopal je 35 družin, 30 se jih je dogovorilo za poravnavo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.