Svet
14 ogledov

Start se je vrnil v Windowse

Windows 8.1 Žurnal24 main
Windows 8 le stežka izpodrivajo priljubljeno različico 7, tudi zaradi nekaterih nenavadnih odločitev Microsofta. S popravkom 8.1 priznavajo nekatere grehe in izboljšujejo uporabniško izkušnjo, saj se med drugim vrača gumb Start.

Microsoft je objavil globalno dostopnost sistema Windows 8.1. Gre za posodobitev operacijskega sistema Windows 8 s številnimi izboljšavami.

Nadgradnja aktualne različice operacijskega sistema med drugim prinaša nazaj gumb Start, ki so ga uporabniki pri novih Windowsih najbolj pogrešali.

Uporabniki bodo odslej lahko tudi izbrali, kako naj se Windowsi začnejo - z začetnim zaslonom ali pa neposredno v poznanem namizju Windows, ob tem pa bodo vse njihove naprave ostale sinhronizirane s pomočjo Microsoftovega računa.

Bolj je prilagodljiv začetni zaslon, izboljšano pa je tudi iskanje Bing Smart Search, ki omogoča enostavno iskanje po računalniku in spletu.

Windows 8.1 prav tako prinaša nov spletni brskalnik Internet Explorer 11, privzeto podpira 3D-tiskanje, poskrbeli so za široko povezljivost s spletnim oblakom Skydrive, izboljšana je podpora za več monitorjev ... Prenovo je doživela tudi spletna Trgovina Windows, v kateri je tudi vse več aplikacij slovenskih razvijalcev. 

Na osmici komaj dvajsetina

Po najnovejših podatkih Ipromove analiza obiskovalcev slovenskih spletnih medijev je Microsoft Windows tudi v Sloveniji še vedno daleč najbolj razširjen operacijski sistem. Uporablja ga 96,8 odstotka obiskovalcev slovenskih spletnih medijev. Največji delež dosega Windows 7 (57,35 odstotka), starejšo različico Windows XP pa uporablja 30,56 odstotka obiskovalcev. Windows 8 je septembra uporabljalo komaj 5,09 odstotka obiskovalcev spletnih medijev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.