Šport > Zimski športi
7 ogledov

Anna do velikega globusa, Tina na -22

Tina Maze
1/3
EPA
Tina Maze je pred zadnjo tekmo sezone vodila v skupnem seštevku, a le za 18 točk. O skupni zmagovalki je odločal veleslalom, po prvi vožnji je imela Fenningerjeva na prvem mestu 27 stotink prednosti pred drugo Mazejevo. Avstrijka je nato slavila, Črnjanka pa je bila tretja.

Avstrijka je znova odlično nastopila v prvi vožnji in z veliko prednostjo s številko 3 prevzela vodstvo. Do takrat vodilno Federico Brignone je ugnala za 82 stotink. A dober nastop je v še nekoliko slabši vidljivosti uspel tudi Korošici. Na zadnjih dveh meritvah časa je Mazejeva zaostajala le za tri stotinke, v zadnjem delu proge pa je prednost Fenningerjeve narastla na 27 stotink. Spektakularen obračun se bo tako odločil šele v drugi vožnji.

Najboljšima smučarkama sezone se je kasneje nekoliko približala le še Avstrijka Eva-Maria Brem, ki je za rojakinjo zaostala 0,43 sekunde. Pred Brignonejevo se je prebila še Italijanka Marta Bassino (+0,70). Ana Drev je v prvi vožnji zabeležila 16. čas.

Drevova si je v drugi vožnji prismučala uvrstitev med najboljših 15 in s tem tudi točke v svetovnem pokalu. A nato je sledil še vrhunec tekme. Pred nastopom zadnje trojice je vodila Švedinja Sara Hector, njen čas pa je precej izboljšala Bremova (-1,17). V najverjetneje zadnji vožnji svoje kariere je nato Mazejeva za Avstrijko zaostala za osem stotink, kasneje pa je obe ugnala še Fenningerjeva.

"Nimam si kaj očitati"

Ta je na koncu za 22 točk premagala Mazejevo v skupnem seštevku svetovnega pokala. "Veleslalom sem glede na majhno količino treninga dobro odpeljala, posebej v prvi vožnji, v drugi pa sem napadala v zadnjem delu. Zaključek sezone je bil dober, napake sem naredila že prej v sezoni, razočaranje je kar veliko, nimam pa si kaj očitati. Dala sem vse od sebe, zdravje mi je malo ponagajalo v tej zimi," je v prvi izjavi za TV Slovenijo dejala Mazejeva, dvakratna svetovna prvakinja iz Beaver Creeka, kjer je bila prejšnji mesec še srebrna.

"Zadnji trije tedni so bili zelo stresni, Anna je bila zelo dobra, jaz pa malo manj. Sem se borila po svojih najboljših močeh. Nobenih težav pa nisem imela, ko sem bila zdrava. Glava je zato ob boleznih želela več, kot je bilo možno. Vesela sem, da sem pri teh letih še vedno v svetovnem vrhu," je še dodala 31-letna šampionka.

"Tina je gotovo zelo razočarana in bo potrebovala nekaj časa, da bo videla, da je bila tudi zelo uspešna. Sama sem po najtežji tekmi v karieri presrečna. Za mano je mega sezona, toda tudi drugo mesto je po tem mega dvoboju izjemen dosežek. Tega človek ne pozabi," je dvoboj z Mazejevo v pogovoru za avstrijsko agencijo APA opisala Fenningerjeva.

Mazejevi je prek Twitterja čestital tudi slovenski orel Peter Prevc.

 

Komentarjev 39
  • polakjan97 10:48 23.marec 2015.

    Res je.... se strinjam s tabo.... eni imajo v sebi preveč "črne duše"......

  • Papaja Popi 08:21 23.marec 2015.

    Že kar nekaj let ne navijamo za Tino , ampak čeprav ni dobila kristala je še zmeraj dobra smučarka in zato nismo izdajalci, če ne navijamo zanjo.Vsakdo navija za svojega in ni nujno, da je to ravno domači tekmovalec.

  • Pepe007 07:54 23.marec 2015.

    Odličen komentar. To je realnost Slovenije. Ljudje so srečni, če vidijo, da je njihov rojak nesrečen. Tako doživijo edini orgazem v življenju.