Magazin > Odnosi in prosti čas
895 ogledov

Stavimo, da ne znate pravilno speči pomfrija

pomfri Shutterstock
Ste poznali trik, s katerim pripravite popoln pomfri?

V drugi epizodi kuharskega šova Masterchef Slovenije so se morali tekmovalci soočiti s pripravo popolnega pomfrija in pire krompirja. Pri pomfriju, katerega recept naj bi veljal za enega bolj preprostih, je veliko tekmovalcev razočaralo. Sodniki šova, Luka Jezeršek, Alma Rekić in Karim Merdjadi, niso mogli verjeti svojim očem. Tudi na družbenih omrežjih ni manjkalo komentarjev, češ da je priprava pomfrija zelo lahka.

Alma Rekić | Avtor: Voyo Voyo
A na veliko razočaranje Alme, veliko tekmovalcev ni vedelo, da morajo krompir najprej blanširati in šele nato ocvreti v olju. "Blanširanje je zelo pomembno, ker krompirju s tem izločiš vodo in ga že termično obdelaš. Ko ga spečeš do konca, dobi lepo zlato barvo, je hrustljav in ne postane mehak. Blanširan krompir dobi skorjico, ki maščobi ne dovoli, da bi pronicala v notranjost. Če krompirja ne blanširaš, dobiš temnejši in bolj masten krompir," je pripravo pomfrija pojasnila Alma.

Komentarjev 5
  • Snežinko 19:18 10.marec 2017.

    Izgubili ste stavo! Kakšna je pa nagrada? Kam jo pridem iskat?Namig: pomfri kupujem zamrznjen v trgovini, kjer je ŽE BLANŠIRAN, zato ga znam čisto lepo in pravilno speči.

  • zdrej 17:22 10.marec 2017.

    Zanimivo, samo naj mi nekdo za vraga (od novinarjev) napiše, kaj je to blanširanje!!

  • Marijan Juretić 17:07 10.marec 2017.

    Kuhar Jamie Oliver je že to nekaj let nazaj pokazal