Slovenija
13 ogledov

Stavkajo že teden dni

Croatia Airlines Arpingstone / Wikipedia
Uprava hrvaške letalske družbe Croatia Airlines je danes objavila, da ima družba zaradi večdnevne stavke že za slab milijon evrov izgube. Danes je sindikatom pilotskega in kabinskega osebja znova predlagala rešitev v okviru načrta za prestrukturiranje podjetja. Piloti naj bi ponudbo načeloma sprejeli, stevardese pa ne.

Član uprave Croatie Airlines Zlatko Širac je dejal, da so piloti "praktično sprejeli" predlagane pogoje, čeprav dogovora še ni, medtem ko čakajo na odgovor kabinskega osebja. Stevardese niso želele povedati, ali je danes možno pričakovati prekinitev stavke, ki so jo začeli prejšnji torek.

Kot je poročal spletni portal Index.hr, je tudi današnja ponudba uprave usmerjena v kompromis glede predvidenega znižanja plač za 20 odstotkov. Piloti naj bi sprejeli le triodstotno znižanje plač v letu 2013 in devetodstotno v letu 2014.

Croatia Airlines je na svoji spletni strani sporočila, da so tudi danes morali odpovedati 27 poletov, 15 pa jih bodo opravili z najetimi letali, med katerimi so tudi letala Adrie Airways.

Komentarjev 1
  • ennanova 14:00 20.maj 2013.

    K politiki delavskega razreda 5 – presežna vrednostZakaj delavci tolerirajo krajo tega, kar sicer ustvarijo?http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/984-k-politiki-delavskega-razreda-5--presezna-vrednost