Avto
1 ogledov

Stavkajočih Turkov Bratož še ni prepričal

Stavka v Renault tovarni Profimedias
V Renaultovi tovarni v Turčiji, ki jo vodi Slovenec Aleš Bratož, še brez dogovora, stavka se nadaljuje, čeprav se v drugih obratih razmere že umirjajo. Medtem Renault grozi, da bo "znova premislil o svoji investiciji."

Jean Christophe Kugler, Renaultov šef za področje Evroazije, je po poročanju Reutersa v četrtek dejal, da bo francoski proizvajalec znova pretehtal svoje operacije v Turčiji, kjer skupaj z vojaškim skladom Oyak upravlja tovarno v Bursi. Kugler namreč opozarja, da stavka delavcev v največji turški tovarni avtomobilov ogroža ne ogroža le razvejane turške proizvodnje sestavnih delov za avtomobile, temveč tudi celotno globalno industrijo. 

V tovarni Oyak Renault, ki ji načeljuje Aleš Bratož, se medtem stavka nadaljuje. Delavci še vedno zahtevajo višje plače po meri ostalih podjetij v Bursi. Predstavniki delavci so po poročanju turških medijev povedali, da z menedžmentom tovarne še niso uspeli priti do kompromisa, medtem ko se je vodstvo tovarne zavilo v molk.

Je pa 47 stavkovnih vodij dobilo poziv, da se morajo zglasiti na sodišču, saj stavka ni bila uradno priglašena, temveč so jo izzvali spontani dogodki, ko se del nočne izmene pred tednom dni po odmoru ni več želel vrniti na delo.

So se pa razmere umirile v drugi največji tovarni v Tofasu, v kateri svoje avte izdeluje Fiat, saj so se delavci vrnili za stroje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.