Magazin > Odnosi in prosti čas
2675 ogledov

Ste nimfomanka ali le odvisnica od seksa?

Zapeljivka Shutterstock
Poznate razliko med nimfomanko in žensko, ki je odvisna od seksa? Meja je tanka, a razlike vseeno so.

Danes seks ni več tabu in tudi ženske lahko seksajo z več moškimi in jih okolica ob tem ne obrekuje, češ kakšne so in kaj si dovolijo. Dekleta in ženske, če rade seksate, ste kdaj pomislile, kdo je v resnici odvisnik od seksa in kdo je nimfomanka?

Nimfomanka je izraz, ki velja samo za ženske. Izmislili naj bi si ga moški, ki ne razumejo, da so tudi ženske seksualna bitja. S tem se strinja tudi seksolog Max Modic, ki pravi: "V odvisnost od seksa ne verjamem. V nimfomanijo pa prav tako ne. Nimfomanko je ustvarila patriarhalna kultura, ki se boji žensk,“ je Modic povedal za Žurnal24.

Nimfomanka seksa brez čustev

Nimfomanke naj bi bile ženske, ki obožujejo seks in si ne predstavljajo življenja brez njega. Pripravljene so tvegati razmerja s svojimi bližnjimi (z družino in prijatelji) za voljo seksa. Zanje pravijo, da niso sposobne imeti resnega razmerja in razviti pravih čustev do osebe nasprotnega spola. Njim naj bi bilo le do seksa. Seksualno zadovoljstvo je njeno glavno vodilo v življenju in nič drugega. V spolne odnose ne vključujejo čustev, vseeno jim je, s kom se podajo med rjuhe.

Odvisnica od seksa se samo zabava

Ženska, ki je odvisna od seksa, je sposobna razviti globlja čustva do moškega, ki jo zadovoljuje. Sicer tudi odvisnica od seksa nenehno misli na spolne igrice, a ne bo tvegala, da bi zaradi tega skrhala stike s prijatelji ali družino. Seks je zanjo zabava, s katero zmanjšuje stres. Res pa je, da se v vsakega novega moškega zaljubi, kot da je prvič zaljubljena in ob tem za vsakega reče, da je "do zdaj najboljši ljubimec“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.