• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

Za las

0 komentarjev

Rekorderjeva adrenalinska bomba

Ekipna tekma v norveškem Vikersundu je postregla z novim svetovnim rekordom v smučarskih poletih.

Ž. J. / Vikersund

/ Osveženo:

Dvakratni svetovni prvak Stefan Kraft je na ekipni tekmi v Vikersundu, ki se je končala z zmago norveške reprezentance, dosegel nov rekord v smučarskih poletih.

 
Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala je pristal pri 253,5 metra, a ga je po doskoku potegnilo na hrbet in izgledalo je, da je pri tem podrsal po snegu.

Kljub sumljivim okoliščinam je rekordna znamka obveljala in Norvežan Robert Johansson je po vsega pol ure moral naziv svetovnega rekorderja predati svojemu nasledniku. Pred tem je namreč poletel 252 metrov in za pol metra presegel dosežek rojaka Andersa Fannemela.

''Po poletu 252 metrov sem bil zelo čustven in poln adrenalina. Vedel sem, da bom blizu rekordu, ko sem se znašel tako visoko nad hrbtiščem. Poskusil sem vleči čim dlje in ostati na nogah. Ne morem reči, da sem nezadovoljen, ker sem ostal brez rekorda. Pomembno je, da sem ga imel. Morda ga lahko dobim nazaj,'' je povedal Johansson, ki je bil ob vrnitvi na vrh skakalnice deležen aplavza svojih kolegov.

 

Dobre pol ure kasneje je bil njegov dosežek že zgodovina, saj ga je za poldrugi meter preskočil Stefan Kraft. ''Vedel sem, da rampa v Vikersundu omogoča dolge skoke. To je bil neverjeten polet. Med letom sem si mislil 'zdaj ali nikoli'. Povsem sem izmučen, a bilo je neverjetno,'' je povedal najboljši skakalec sezone in dodal: ''Za svetovni rekord se morajo poklopiti vse okoliščine. To se je tudi zgodilo. Občutek je neverjeten, čisti adrenalin.''

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima