Magazin > Bizarno
56 ogledov

S tablicami bodo nadzorovali uporabo stranišč

stranišče, školjka, lesen pokrov Žurnal24 main
Indijski premier se je odločil vzeti pod drobnogled uporabo stranišč. Pri tem si bo pomagal z mobilnimi telefoni in tablicami.

Z januarjem je v Indiji uveden nadzor nad uporabo stranišč. Država se namreč sooča s pomanjkanjem le-teh, kar jo letno stane več kot 40 milijard evrov. Težave namreč nastanejo zaradi nezadostne higiene in s tem povezanimi primeri smrti.

Približno 626 milijonov Indijcev potrebo opravlja na prostem. Kako visoka je ta številka, priča podatek o tem, da je na Kitajskem takih le 14 milijonov ljudi. 

Premier Narendra Modi se je zavezal, da bo v naslednjih petih letih izboljšal stanje na tem področju. Vlada je tako podvojila sredstva namenjena izgradnji stranišč in od nekaterih največjih podjetij v državi zahtevala finančno pomoč.

"Pred tem smo nadzor izvajali le nad izgradnjo stranišč, zdaj pa bomo ugotavljali njihovo dejansko uporabo," je sporočila vlada. Uslužbenci bodo tako morali na teren na podeželje in poročati o uporabi stranišč. Podatke pa bodo morali takoj vnašati na posebno spletno stran. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.