Šport > Košarka
16 ogledov

Nihče do 300, on presegel 400

Stephen Curry Golden State Warriors Memphis Grizzlies EPA
Stephen Curry je v letošnji sezoni podrl kopico rekordov.

V lanski sezoni je Stephen Curry v rednem delu za Golden State Warriors dosegel rekordnih 286 trojk. Letos je svojo znamko še krepko popravil, saj se je ustavil pri številki 402.

Na zadnjo tekmo sezone proti Memphisu je Curry prišel s 392 trojkami na svojem računu, proti Grizlijem jih je dodal še deset. Njegovo 400. trojko v sezoni si lahko ogledate na spodnjem (in zgornjem) posnetku.

Zadnjo četrtino zgolj gledal

Proti Memphisu je Curry dosegel 46 točk, izza črte 7,25 je zadel deset od 19 metov. Ob tem velja dodati, da je celotno zadnjo četrtino presedel na klopi.

"V prvih osmih minutah sem uspel zadeti nekaj metov in nato je vse 'zacvetelo'. Po tem se že malce računal, koliko trojk še potrebujem (za 400, op. a.). Bilo je zabavno," je po tekmi dejal popularni Steph.

Na eni tekmi 12 trojk

V letošnji sezoni je Curry izenačil tudi rekord po številu trojk na eni tekmi (12), s čimer se je poravnal s Kobejem Bryantom in Donyellom Marshallom. V letošnji sezoni je kar na štirih tekmah vpisal deset trojk ali več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.