Šport > Košarka
20 ogledov

Sterling mora prodati LA Clippers

adam silver EPA
Lastnik Los Angeles Clippers Donald Sterling bo moral zaradi rasističnega škandala prodati svojo ekipo, je odločilo vodstvo Lige NBA.

Komisar košarkarske Lige NBA Adam Silver je danes v New Yorku oznanil strogo kazen za lastnika ekipe Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga, čigar rasistične izjave so konec tedna prišle v javnost in razburile športni svet. Sterling mora prodati svoje moštvo, poleg tega pa ima dosmrtno prepoved dostopa na tekme Lige NBA.

Sterling je na tonskem posnetku svojemu nekdanjemu dekletu zabičal, naj mu ne vlači več na tekme črncev in naj ne razglaša, da se druži z njimi. Eden od teh "črncev", ki so zmotili Sterlinga, je tudi legendarni Magic Johnson, nekdanji zvezdnik ekipe Los Angeles Lakers.

Potrjena avtentičnost posnetka

Silver se je Johnsonu in vsem prizadetim iskreno opravičil, nato pa naznanil kazen, ki je hujša od pričakovanj. "Gospodu Sterlingu do smrti prepovedujem vsako povezavo z organizacijo Clippers in Ligo NBA," je dejal Silver po tem, ko je pojasnil, da je preiskava nedvoumno ugotovila, da je Sterling povedal, kar je povedal. Pojasnil je tudi, da lahko tričetrtinska večina lastnikov klubov NBA Sterlinga prisili v prodajo, kar se mora zgoditi čim prej. Dodal je, da s Sterlingom ni govoril in ga ne zanima, ali sam želi klub prodati ali ne. Govoril pa je z nekaterimi lastniki, ki so ga podprli.

Na vprašanje, ali morda kazen ni preostra glede na to, da je Sterling zasebno izrazil zasebna stališča, je Silver odgovoril, da to ni pomembno, ker so stališča že v javnosti in je, kar je. Poleg prepovedi dostopa na tekme NBA in prodaje kluba bo moral Sterling plačati 2,5 milijona dolarjev denarne kazni, kar je za dve milijardi dolarjev težkega nepremičninskega posrednika še najmanjši problem. Sterling naj bi imel še danes novinarsko konferenco, na kateri bo poskušal pojasniti svojo plat dogajanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.