Šport > Košarka
33 ogledov

Sterling zbira odvetnike za spopad z NBA

donald sterling Reuters
Lastnik LA Clippers Donald Sterling je po poročanju ameriških medijev obiskal več odvetniških pisarn, saj naj bi pripravljal ekipo, s katero se bo spustil v pravno bitko s košarkarsko ligo NBA.

Donald Sterling zbira odvetniško zasedbo, s katero se bo zoperstavil odločitvi komisarja lige NBA Adama Silverja, da mora v luči rasističnega škandala prodati ekipo Los Angeles Clippers.

Ameriški poslovnež, ki mu je liga izrekla dosmrtno prepoved sodelovanja, je obiskal odvetniški pisarni Glaser Weil in Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, da bi lahko na sodišču oporekal kazni, ki ga je doletela zaradi rasističnih izjav v pogovoru z njegovo asistentko V. Stiviano. Ameriški Daily News je poskušal pridobiti izjavo 80-letnega lastnika ekipe NBA. ''Oprostite, trdno spi,'' se je glasil odgovor po klicu na eno od zasebnih številk ameriškega milijarderja.

Patty Glaser je partnerica v odvetniški pisarni Glaser Weile, ki je v preteklosti zastopala TV-voditelja in komedijanta Conana O'Briena ter športnega novinarja in komentatorja Keitha Olbermanna, nedavno pa je uspešno ubranila televizijsko zvezdnico kuharskih oddaj Paulo Deen, ki je uporabila besedo ''črnuh'' (ang: nigger).

Ranadivé: Upam, da ga bo srečala zdrava pamet

Eric Garcetti, župan Los Angelesa, pričakuje dolg in naporen proces. ''Mislim, da je prepričan, da bo še dolgo ostal lastnik ekipe,'' je v pogovoru za CBS News povedal Garcetti. Vivek Ranadivé, večinski lastnik Sacramento Kings, upa, da se to ne bo zgodilo.

''Ne morem komentirati pravnih postopkov, vendar zaupam v ljudi. Upam, da bo gospoda Sterlinga srečala zdrava pamet in bo sprejel pravilno odločitev. Opravičiti bi se moral Magicu Johnsonu, ligi, navijačem in temnopolti skupnosti ter sprejeti odločitev komisarja Silverja. Težko bo ostal lastnik ekipe, kjer so mu sponzorji in navijači obrnili hrbet,'' je prepričan Ranadivé.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.