Slovenija
99 ogledov

Število obrazcev se bo zmanjšalo

slovenija 24.08.11, Vloga za prijavo zacasnega prebivalisca, upravna enota Ljubl Anže Petkovšek
Upravne enote. V Kranju bodo uradniki verjetno predpripravili obrazce, a jih bodo izpolnjevali ročno.

Spremembe. "Sprva jih bodo verjetno še izpolnjevali ročno – ne dobesedno, ampak z vnašanjem podatkov v predpripravljen obrazec na računalniku," je načelnik Upravne enote (UE) Kranj Emil Trontelj pojasnil, kako bodo uradniki od aprila izpolnjevali obrazce namesto strank.

Odgovorna stranka

Takrat namreč začne veljati spremenjeni zakon o splošnem upravnem postopku, kar naj bi zmanjšalo število administrativnih ovir. Trontelj je pri tem zagotovil, da se bo z uveljavitvijo sčasoma videlo, katerih obrazcev zares ne potrebujejo več. Ali bodo morda uvedli informacijsko rešitev, ki bi omogočila avtomatizirano izpolnjevanje obrazcev, Trontelj ne more napovedati. 

"Uradnik bo večino podatkov lahko dobil v dostopnih bazah. Opozarjamo pa, da bo stranka še vedno odgovorna za točnost vsebine, zato bo moral vsakdo preleteti obrazec, preden ga podpiše," je dodal načelnik kranjske UE. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.