Šport > Nogomet
47 ogledov

Štimac: "Kdo si ti? Pojdi ven!"

Štimac Mandžukić Pletikosa Srna Ćorluka Hrvaška Srbija kvalifikacije za SP 2014 Slavko Midzor/PIXSELL
Po torkovi zmagi Hrvaške v Walesu (2:1) v kvalifikacijah za SP 2014 je bilo zanimivo tudi na novinarski konferenci, ki je sledila tekmi v Swanseaju.

Reprezentanca Hrvaške je tekmo dobila po preobratu v zadnjih minutah, ko sta zadela Dejan Lovren in Eduardo da Silva. V prvem polčasu je bila igra Ognjenih bolj bleda, ko sta vezni liniji dirigirala Milan Badelj in Sammir. Slednjega je v drugem delu zamenjal Mateo Kovačić.

"Sammir ni razočaral. Zamenjal sem ga, ker so mu nekateri idioti med našimi navijači začeli žvižgati in mislil sem, da bo to pokvarilo koncentracijo nekaterih naših nogometašev," je selektor Igor Štimac komentiral menjavo nogometaša zagrebškega Dinama, ki ga je nadomestil njegov nedavni soigralec, sedaj pa član milanskega Interja Kovačić.

Zakaj Sammir?

Sammir je že nekaj časa tarča navijačev hrvaške reprezentance, sploh tistih, ki ne marajo izvršnega predsednika Dinama Zdravka Mamića. Sammirja velik del javnosti namreč vidi kot precenjenega igralca, ki preveč časa posveča zabavam, vendar naj bi ga ščitil Mamićev vpliv, ki naj bi ga tako tudi pripeljal v reprezentanco.

Ko je Štimac razkril razlog za menjavo, se je oglasil eden izmed treh navijačev Hrvaške, ki so na novinarsko konferenco "zašli" brez akreditacije. "Ali ni potem bolje, da ga sploh ni v reprezentanci?" je vprašal eden od trojice.

Štimac je odreagiral mirno, toda ostro. "Oprostite, kdo ste vi? To je konferenca za novinarje, ti pa to nisi. Zapustite prostor, ti nisi novinar, s takšnim obnašanjem pa nisi niti navijač Hrvaške. Meni ne boš prodajal megle. "Ajde", pojdi ven. Lepo se obnašaj," je bil odgovor sicer vse bolj živčnega selektorja.

Sicer gre za kar velik spodrsljaj organizatorjev, ki ne bi smeli dopustiti, da nekdo brez akreditacije komunicira s selektorjem na "tiskovki". Hrvaški selektor je to tudi povedal Valižanom. Le kaj bi se zgodilo, če bi se to zgodilo kakšni otoški reprezentanci na tekmi na Balkanskem polotoku?

Štimac povsem blizu "trenerja vseh trenerjev"

Hrvaški strokovnjak Blažević je trenutno na delu na Kitajskem. (Foto: EPA) | Avtor: EPA EPA
Igor Štimac se je vsaj po enem dosežku že močno približal svojemu nekdanjemu trenerju Miroslavu "Ćiru" Blaževiću, saj so naši južni sosedi izračunali, da bo na novi lestvici Fife, ki bo objavljena 11. aprila, Hrvaška četrta reprezentanca sveta. Ognjeni so v zadnjih dneh premagali Srbijo in Wales in tako pridobili 1191 točk. Pred njimi bi morale ostati le Španija, Nemčija in Argentina, saj ostale ekipe do devetega mesta niso pridobile večjega števila točk.

Najvišje so Hrvati bili po SP 1998, ko so pod vodstvom Blaževića nekaj časa zasedali tretje mesto. Pod prejšnjim selektorjem Slavenom Bilićem so bili najvišje tedaj, ko so bili peti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.