Slovenija
19 ogledov

Štiri hkratna gradbišča ohromila Krško

Gradbišče Krško Jerca Božič Kranjec
Uro vožnje za 20 kilometrov poti v službo. Občina hkratnost gradnje cest pojasnjuje z roki za evropska sredstva do leta 2015.

“Namesto slabe pol ure porabim za pot v službo s Senovega do Brežic eno uro; na cestah v Krškem je kaos, gradbišča so na obeh straneh Save, promet na mostu pa ves čas stoji,” nam je potožil bralec, ki se sprašuje, ali je res nujno toliko gradbišč hkrati.

Od štirih tri občinska

Kot so nam povedali na Direkciji RS za ceste (DRSC), gre za štiri projekte: “Projekt na glavni cesti Brestanica–Krško je od DRSC prevzela Infra, saj je dvig nivelete državne ceste potreben zaradi gradnje Hidroelektrarne Krško in akumulacijskega jezera, preostali projekti na tem območju pa so v pristojnosti Občine Krško.”

Na cesti pri Zatonu občina prenavlja cesto z gradnjo protipoplavnega zidu ter brvi za kolesarje in pešce, na lokalni cesti Brestanica–Krško na štajerski strani Save pa ob prenovi ceste gradi komunalno infrastrukturo. DRSC je na tem delu naročnik protihrupnih ograj med cesto in železnico. Tretji občinski projekt je gradnja infrastrukture in pločnikov v Starem Gradu.

Lovijo evropski denar

“Pri obnovi Zatona smo vezani na evropska sredstva in posledično na roke izgradnje do leta 2015, na štajerski strani Save pa smo z obnovo zaradi drugih nujnih del čakali kar nekaj let,” hkratnost gradbišč pojasnjujejo na Občini Krško.

Zaključek del je, kot dodajajo, odvisen od vremenskih pogojev, izmenični promet na cesti Krško–Brežice pa naj bi potekal še do konca leta.

Komentarjev 2
  • francek 08:15 12.november 2013.

    Mogoče se bodo pa sedaj zmigali, ko je zadeva prišla v medije, ti so še edini, ki kaj pripomorejo, da se kaj premakne.

  • francek 08:11 12.november 2013.

    Sramota, gradijo, kot bi se jim sanjalo, za 50m ceste rabijo nekaj mesecev!