Svet
13 ogledov

Štiri smrtne žrtev zaradi neurij

Poplave v Genovi Profimedias
Močna neurja v Italiji zahtevala novo smrtno žrtev, na jugu Francije pa so poplave odnesle tri življenja.

Nova močna neurja so danes znova prizadela severozahodno obalo Italije, najhuje je bilo na območju Genove, Milana in Torina. Župan Genove Marco Doria je prebivalce tudi pozval, naj se ne odpravljajo na ceste, če ni nujno. Mnoge so namreč neprevozne in poplavljene. Opozorilo je vsekakor na mestu, saj je neurje tam zahtevalo smrtno žrtev, po tem ko je hudournik odnesel vozilo.

Več ljudi je moralo zapustiti svoje domove, ponekod so se nekatere hiše tudi porušile. Oviran je tudi železniški in letalski promet. Po ocenah naj bi poplave in zemeljski plazovi, ki so posledica obilnih padavin v minulem tednu, povzročili za najmanj 100 milijonov evrov škode na območju.

Enega otroka še iščejo

Podobni nesreči z avtomobilom sta se zgodili tudi v Franciji, kjer je obilno deževje na jugu država povzročilo obsežne poplave.

Ponoči so v departmaju Gard narasle vode s ceste odnesle avtomobil s štiričlansko družino. Očetu se je uspelo rešiti materi in štiriletnemu otroku pa ne. Drugega otroka še iščejo.
Na severozahodu departmaja Gard pa so našli še enega mrtvega moškega, starega okoli 50 let. Tudi njegovo vozilo naj bi s ceste odnesel hudournik, so sporočili iz prefekture departmaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.