Avto
15 ogledov

Štirim razčeše frizure pri 325 km/h

Bentley Continental GT Speed Convertible
1/7
Bentley
Bentley continental GT speed convertible je najhitrejši štirisedežni kabrio na svetu. Štirje potniki pa ne uživajo le v hitrosti, temveč tudi v težko prekosljivem udobju.

Continental GT speed convertible je brat hitrega GT speed coupeja s trdo streho. Oba poganja 6,0-litrski W12 motor z dvema turbinama in končno močjo 460 kilovatov (625 KM). Z njegovo pomočjo kabrio odneha šele pri hitrosti 325 km/h, kar je po trditvah tovarne največ med avtomobili s štirimi sedeži in brez strehe.

Še eden od biserov avtomobila je osemstopenjski menjalnik, ki ga je prispevala tovarna ZF, poleg hitrosti pa ga odlikuje tudi prispevek k ekonomičnosti vozila, ki naj bi bila izboljšana za 15 odstotkov. Tovarna ne navaja, na kateri model naj bi se nanašal ta podatek.

Sicer pa luksuzno brezstrešno kočijo na zunaj spoznamo po 21-palčnih platiščih, črni maski in posebnih izpušnih ceveh, medtem ko je že serijskega in v veliki meri ročno izdelanega luksuza v notranjosti ogromno. Ko sonce zasenčijo temni oblaki, se lastnik pred padavinami zaščiti z mehko streho.

GT speed convertibla bodo predstavili čez nekaj dni na salonu v Detroitu. Še zanimivost - uradne fotografije so bile posnete na otoku Pag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.