Svet
43 ogledov

Štirinajstletnik zavrnil 30 milijonov za svoj izum

Taylor Rosenthal Youtube
Najstnik je v okviru šolskega projekta odkril poslovno priložnost in jo zgrabil z obema rokama. Potencial njegovega izuma so opazili tudi drugi.

Podjetje, ki se je nadejalo, da bo od 14-letnika kupilo njegov izum, se je moralo obrisati pod nosom. Taylor Rosenthal je namreč zavrnil 30 milijonov dolarjev in se odločil, da bo vajeti obdržal v svojih rokah. 

Rosenthal je v okviru projekta v šoli prišel na dan z idejo o avtomatu s prvo pomočjo. "Vsakič, ko sem šel na baseballsko tekmovanje, sem opazil, kako so starši iskali obliže, ko so se otroci poškodovali. Želel sem rešiti to težavo," je pojasnil, kako se mu je porodila ideja z avtomati. 

Rosenthal je svojo idejo zaščitil s patentom, jeseni pa načrtuje, da bodo prvi avtomati že stali v zabaviščnih parkih, na stadionih in plažah. Tematski park Six Flags iz Teksasa je že naročil sto takšnih avtomatov. Za enega bodo morali odšteli 5.500 dolarjev. 

 

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:10 27.maj 2016.

    Ni to ravno izum, vseen pa se mi zdi prav da se ni tako poceni prodal. Konec koncev bi mu če bi bil izkušen gospodarstvenik ponudili vsaj 20x tok

  • neuromouse 10:22 27.maj 2016.

    Danes res lahko vse patentiraš ... Nima veze s kakšno tehnično rešitvijo ... Patent ne ščiti več izumiteljev, ščiti poslovneže in ovira napredek ..."Avtomat" ni nek napredni tehnični izum, je samo ideja.

  • erikkk 09:44 27.maj 2016.

    Pameten dečko ,kr tako naprej ...