Šport
24 ogledov

Štirje goli Okposa pokopali Pingvine

new york islanders nhl dallas stars john tavares Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na soboto na sporedu šest tekem. Največ golov so gledalci videli v New Yorku, kjer so domači Islanders s 6:3 premagali Pittsburgh Penguins. Anaheim Ducks so bili s 5:1 boljši od New Jersey Devils.

Prvo ime tekme v New Yorku je bil Kyle Okposo, ki je dosegel rekord kariere in zabil kar štiri gole. V zadnji tretji je zadel kar trikrat in tako zapečatil usodo gostov, ki so na tekmi sicer vodili z 2:0 in s 3:2. Dva gola za goste je dosegel Sidney Crosby, k temu pa je dodal še podajo.

"Doseči štiri gole na eni tekmi, to je res nekaj posebnega. Vzdušje v dvorani je bilo fantastično, čeprav navijačev sploh nisem slišal," je po tekmi dejal Okposo, ki je v tej sezoni dosegel že 13 golov.

Zmagi za Račke in Predatorje

Anaheim ostaja na prvem mestu lige, zdaj je s 64 zmagami izenačen z Nashvillom. Tokrat so Rački s 5:1 premagali New Jersey Devils. Hampus Lindholm in Jacob Silfverberg sta v drugi tretjini zadela slabi dve minuti narazen in domače popeljala do vodstva s 3:1. Corey Perry je dosegel že 19. gol za Pingvine, zadel je za 1:0, končni izid je poldrugo minuto pred koncem z drugim golom tekme postavil Silfverberg.

V ostalih tekmah so Carolina Hurricanes z 0:3 izgubili proti Vancouver Canucks, Chicago Blackhawks so z 2:4 klonili proti Winnipeg Jets, Columbus Blue Jackets so z 1:2 izgubili proti New York Rangers, Nashville Predators pa so bili s 4:3 boljši od Washington Capitals.

Liga NHL, izidi:

New York Islanders : Pittsburgh Penguins 6:3
Carolina Hurricanes : Vancouver Canucks 0:3
Chicago Blackhawks : Winnipeg Jets 2:4
Columbus Blue Jackets : New York Rangers 1:2
Nashville Predators : Washington Capitals 4:3
Anaheim Ducks : New Jersey Devils 5:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.