Zdravje > Prehrana
126 ogledov

Štirje nasveti za svež zadah čez cel dan

zadah Profimedias
Imate čez dan le malo časa za ustno higieno? Poskrbite, da bo vaš zadah kljub temu ostal svež in prijeten.

Strokovnjak za zobno higieno iz TheraBreath Oral Care Sistem dr. Harold Katz je v svojem blogu opisal štiri načine, kako preprečiti slab zadah.

Pojasnjuje, da smo številni čez dan tako zaposleni, da pozabimo na ustno higieno, kar se lahko odraža kot slab zadah, ki nam zbija samozavest. Ko pozabimo na higieno in na umivanje zob, pustimo prosto pot bakterijam, ki se hitro razmnožujejo in poskrbijo za slab zadah, pa tudi za zobne obloge in vnetja dlesni. “Zato morate skrbeti za zobe tudi tedaj, ko mislite, da za to nimate časa,” pravi.

Imejte jih vedno s seboj

S seboj nosite praktične in manjše pripomočke za ustno higieno. Imejte jih ves čas v avtomobilu, v pisarni, torbici ali nahrbtniku in jih uporabite, ko se pokaže priložnost. Uporabljajte pripomočke, ki so namenjeni potovanjem, saj je posodica za zobno ščetko tako oblikovana, da ne boste packali.

Pijte veliko vode

Pitje vode bo pomagalo, da boste odplaknili ostanke hrane in bakterije, ki se zadržujejo v vaših ustih. To bo pomagalo, da bo vaš zadah dlje časa svež, s tem pa bodo bolj zdravi tudi vaši zobje in dlesni.

Izogibajte se naketri hrani in pijačam

Ne pijte sladkanih pijač in sladke hrane, saj se tedaj bakterije srečajo s sladkorjem in pustijo v ustih kislino, ki uničuje zobe. Izogibajte se tudi hrani polni enostavnih hidratov, kot je denimo čips.

Bomboni in žvečilke

K svežemu zadahu pomagajo tudi bomboni in žvečilke na bazi mentola in brez sladkorja. Predvsem žvečilke dokazano čistijo naše zobe.

 
Komentarjev 1