Avto
17 ogledov

Štirje novi odličnjaki na trkih Euro NCAP

Euro NCAP
1/7
Euro NCAP
Pri nakupu nove generacije škode octavie, toyote auris, toyote RAV4 in električnega renaulta ZOE ste lahko glede varnosti brez skrbi. Četverica je prejela najvišjo možno oceno na preizkusu Euro NCAP, preizkuševalci so še posebej hvalili čehinjo.

Vsi štirje testirani modeli so prejeli po pet zvezdic za varnost glede na rezultate varnostnih trčenj in odzivnosti vgrajene varnostne opreme. Kot novost Euro NCAP po novem za vsak testirani avtomobil navaja tudi primernost najpogosteje uporabljenih otroških sedežev, tako da lahko starši pred nakupom preverijo, ali bodo imeli pri nameščanju v avtomobil težave.

Polna košarica učinkovitih elektronskih pomočnikov

Preizkuševalci so še posebej hvalili tretjo generacijo škode octavie, ki je že tako dobila najboljše ocene za varnostne trke, za zaščito pešcev in otrok. Kot prvi model češke znamke namreč uvaja številne dodatne asistenčne sisteme, zaradi katerih je nabiranje kilometrov še varnejše.

Euro NCAP izpostavlja sistem front assistant, ki s pomočjo radarja opozarja in tudi samodejno zavira v primeru nevarnosti naleta, sistem multi collision brake, ki v primeru trka zavre avtomobil in tako prepreči nadaljne trke, sistem crew protection assistant, ki v primeru zaznave nevarnega manevra zategne varnostne pasove in pripravi avtomobil na trk, ter sistem lane assistant, ki dvostopenjsko prek volanskega navora ali vibriranja pomaga vozniku držati vozilo znotraj voznega pasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.