Svet
20 ogledov

Štirje umrli zaradi "zeliščnega zdravila"

skodelica čaja Profimedias
V indijski zvezni državi Tamil Nadu so zaradi strupenega zelišča "zdravila" umrli štirje ljudje.

Strupeno zeliščno "zdravilo" naj bi zdravilo diabetes in visok krvni tlak. Pet ljudi - samooklicani zdravnik in njegovi štirje pacienti - so se zastrupili z napitkom, ki ga je na svoji t. i. kliniki pripravil zdravnik. "Bili so v nezavesti, bruhali so, prepeljali so jih v bolnišnico, kjer so štirje umrli," poroča AFP. Ena oseba je v kritičnem stanju. 

Najprej spil sam, nato še drugi

Zeliščni zvarek je najprej spil zdravnik, ki je tako želel dokazati učinkovitost "zdravila", nato pa ga je dal še svojim pacientom iz vasi Alagappuram. Zdravnik, znan kot Muthupandi, je trdil, da ima v bližnjem mestu Tenkasi kliniko in da hodi po okoliških vaseh ter zdravi prebivalstvo.

Policija sumi, da se je Muthupandi zgolj izdajal za zdravnika in da je verjetno imel kriminalno preteklost. Detektivi so že sprožili preiskavo njegovih izkazov.

S strani vlade imenovani zdravnik je medtem odredil analizo notranjih organov pokojnih, s katero naj bi ugotovili vzrok smrti. "Očitno gre za primer zastrupitve," je povedal.

Sleparji zelo pogosti

Sleparski zdravniki v Indiji niso redkost. Naseda jim na tisoče Indijcev, predvsem na revnem podeželju, saj je sistem javnega zdravstva v državi v slabem stanju. Številni lažni zdravniki trdijo, da prakticirajo tradicionalno medicino, kot je ajurveda, ta pa se v veliki meri zanaša na zdravila iz zelišč.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.