Šport > Nogomet
15 ogledov

Štirje zadetki mladih Slovencev

U-21 reprezentanca Katarina Ponjavić
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na prvi kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2017 v Ajdovščini premagala Andoro s 4:0 (3:0).

Izbranci Primoža Glihe, ta sicer zaradi kazni ni smel voditi ekipe, namesto njega je na klopi sedel Alfred Jermaniš, so z odliko začeli nov kvalifikacijski cikel. V Ajdovščini so pričakovano in brez posebnih težav odpravili Andoro, od katere so bili dvakrat s po 5:0 boljši že v prejšnjih kvalifikacijah.

Sicer pa Slovenijo v skupini 2 čakajo precej težji tekmeci od Andore na čelu z Italijo in Srbijo, ob teh pa sta v skupini še Irska in Litva. V naslednjo fazo kvalifikacij, tako imenovani "play-off", se bodo uvrstili zmagovalci skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe.

Slovenska vrsta je povedla v 14. minuti, ko je z roba kazenskega prostora malce z leve strani z diagonalnim strelom zadel Andraž Šporar. Pred tem je imel najlepšo priložnost Kenan Bajrić, ki je v 13. minuti s strelom z glavo meril premalo natančno. Na 2:0 je v 21. minuti povišal Žiga Kastrevec, ko je z glavo unovčil prosti strel z leve strani. Osem minut pozneje je bilo 3:0, ko je Luka Zahović med dvema branilcema spretno žogo dvignil čez vratarja gostov.

Tudi v drugem polčasu so gledalci spremljali enosmerni promet, večino časa so slovenski nogometaši igrali na andorski polovici, Rudi Požeg Vancaš je v 67. minuti prišel do strela, a se je izkazal Victor Silverio. Od 68. minute so gostje nato igrali z igralcem manj, saj je Roger Nazzaro hitro dobil dva rumena kartona zaradi prekrškov nad Bajrićem in Aljažem Kreflom. Že v 72. minuti so domači izkoristili številčno prednost, po kotu in napaki andorskega vratarja je žogo iz bližine v mrežo potisnil Jon Gorenc Stankovič. Po še nekaj izvrstnih priložnostih je novo zapravil Kastrevec v 79. minuti, ko je zatresel prečko.

"Glede na to, da razmišljamo tudi o razvoju teh igralcev, o načinu funkcioniranja na igrišču, sem nezadovoljen. Zmaga resda je, ampak mi bi morali njih premagati z bistveno manj energije, kot smo jo vložili v nepravilen način igranja ob 30, 35 stopinjah Celzija. Mi vzgajamo igralce za A-reprezentanco, ne iščemo le pozitivnega rezultata. Mi jih ob tem tudi učimo. Oni so stari 20, 21 let, so na začetku karier. To me je malce zmotilo na tej tekmi," je po tekmi dejal Gliha, ki je dodal, da so fantje pokazali bistveno manj kot na prijateljskem turnirju v Ukrajini, ki so ga pred dnevi dobili po zmagah nad Grčijo in Ukrajino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.