Šport > Nogomet
37 ogledov

Stojić prvič kot direktor Olimpije

Ranko Stojić Anže Petkovšek
Na novinarski konferenci se je slovenski javnosti predstavil novi generalni direktor ljubljanske Olimpije Ranko Stojić.

Nekdanji vratar Ranko Stojić, ki je v karieri nastopal tudi za beograjski Partizan in zagrebški Dinamo, veliko let pa je preživel tudi v Belgiji, je po slovesu od Rada kot desna roka srbskega poslovneža Milana Mandarića na velika vrata prišel k Olimpiji.

Na svojem prvem javnem nastopu je obljubil številne izboljšave in napovedal, da bo že septembra govoril slovensko. Novi kadrovnik zeleno-belih si je zaželel večjega števila trenerjev pri ljubljanski ekipi ter številna igrišča za trening, kar je že praktično celotno zgodovino velika ljubljanska težava.

"Mladinska šola je ključna za klube, kakršna je Olimpija, ključna. A potrebujemo dobre trenerje in pet, šest ali sedem igrišč ter učilnice," si je v petek zaželel Stojić, ki o novem trenerju ni povedal nič novega. "Trener mora biti mlad, svež, pripravljen delati cel dan. Stojanović ni takšen. Okrepitve potrebujemo na petih, šestih igralnih mestih, takšne, ki bodo vsaj 50 odstotkov boljše od zdajšnjih igralcev," je nadaljeval Stojić, ki je napovedal, da bo prvi strelec kluba Andraž Šporar kljub govoricam o odhodu, ostal v zmajevem gnezdu, Maribora pa da zeleno-beli še ne bodo lovili.

"Šporar ne gre nikamor. Vsak dan bo treniral strele na gol, opravil bo od 60 do 100 strelov. Naslov? To za Olimpijo ni cilj, naslov je le posledica dobrega dela. Sem velik optimist," je po obširnem opisu svojega igralskega in funkcionarskega opusa še dejal Stojić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.