Šport > Nogomet
27 ogledov

Stojić se ne želi zameriti Čeferinu

(Domžale - Olimpija) prva liga marijan pušnik Anže Petkovšek
Po remiju drugouvrščene Gorice proti Celju (1:1) imajo nogometaši vodilne Olimpije lepo priložnost, da pred reprezentančnim premorom ponovno pobegnejo na štiri točke prednosti.

"Vzdušje v zadnjih dneh je delavno in pozitivno. Tisti, ki so zdravi in brez kartonov, trenirajo s polno paro, saj se zavedajo pomembnosti nedeljskega obračuna proti nasprotniku, ki nas je v Krškem  dodobra namučil. To nam je zelo veliko opozorilo, da je potrebno naslednjega tekmeca jemati skrajno  resno," je pred popoldanskim obračunom proti Krškemu v Stožicah (17.45) povedal strateg zmajev Marijan Pušnik, ki je bil pred dnevi zelo jezen po porazu Olimpije na pripravljalni tekmi proti tretjeligašu Iliriji.

"Ta poraz se lahko pozabi edino tako, če so se fantje kaj iz tega naučili. In verjamem, da so se. V nobenem trenutku se nihče izmed nas ne sme poigravati z ugledom kluba. Osebno se zavedam odgovornosti, ki jo delo v tako velikem klubu prinaša, zato tudi od fantov pričakujem popolnoma enako. Da so v svojem delu predani, motivirani in željni napredka."

Po remiju v Domžalah v preteklem krogu je bilo kar precej govora o številnih sodniških napakah, generalni direktor zeleno-belih Ranko Stojić pa je izrekel kar nekaj pikrih na račun Domžalčanov in sodniške organizacije.

"Nisem se pritožil Čeferinu"

"Po mojem zadnjem intervjuju je prišlo do nepotrebnega verbalnega dvoboja, natančneje, zaradi napačne medijske interpretacije so nekateri deležniki moje odgovore razumeli kot svojevrsten napad, kar pa je daleč od resnice. Predvsem je bil najbolj sporen del, v katerem je avtor teksta zapisal, da sem se predsedniku NZS-ja Aleksandru Čeferinu na nek način potožil glede sojenja, ki smo ga deležni v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kar pa še zdaleč ne drži," je pojasnil Stojić, ki si želi korektnega sodelovanja z vrhom krovne nogometne organizacije.

Ranko Stojić | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Resnica je ta, da sem o omenjeni tematiki govoril z enim od predsednikovih ožjih sodelavcev, vendar ne v smislu kritike oziroma poskusa kakršne koli oblike pritiska na krovno nogometno organizacijo. Znova moram poudariti, da imam z g. Čeferinom, kot tudi z njegovimi ožjimi sodelavci, zelo korektne odnose. Verjamem, da avtor teksta tega ni storil nalašč, a vseeno želim razčistiti ta nesporazum, ki bi lahko prerasel v nepotrebno medijsko obračunavanje. V Olimpiji si prizadevamo gojiti maksimalno korektne odnose z vsemi deležniki v slovenskem klubskem nogometu. Ponovil pa bom še enkrat, da je na splošno gledano sojenje v PLTS na zelo visoki ravni, napake pa so se in se še bodo pojavljale. Od tega, žal, ne moremo ubežati," je zaključil prvi kadrovik Olimpije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.