• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

Stečaj Konstruktorja

0 komentarjev

Stolpnice kupil KBM Invest

NKBM. Upnica Konstruktorja stanovanja za 11 mio. prodala hčerinskemu podjetju.

Katarina Pernat / Maribor

 

Silvo Zorec je bil zadovoljen, da je iz stečajne mase že prodal velik del nepremičnin Konstruktorja Invest. (Foto: Katarina Pernat)

"Interesent za nakup nepremičnin je bil le eden in ta je kupil vse, kar smo ponujali," je včeraj po uspešni dražbi stanovanj Konstruktorja povedal Silvo Zorec, stečajni upravitelj Konstruktorja Invest.

Prodali za 11 milijonov

V Žurnalu24 smo že pred časom napovedali, da bo najverjetnejši kupec neprodanih stanovanj v stolpnicah na območju bivšega Talisa kar ena izmed največjih upnic Konstruktorja Nova KBM. Njeno hčerinsko podjetje KBM Invest, ki ga vodi Srečko Judar, je kupilo 96 dokončanih stanovanj, 254 garažnih prostorov in celotno, še nedokončano stolpnico z 81 stanovanji. Za nepremičnine so po Zorčevih besedah odšteli okoli 11 milijonov evrov. "Z dražbo smo zadovoljni. Konstruktor Invest ima še nekaj nepremičnin, večino zemljišč, te bomo dali kmalu na dražbo," je pojasnil Zorec in dodal, da so s hitro prodajo znižali stroške stečajnega postopka.

  •  

    Dokončana leta 2013
    Stolpnica. "Dokončana stanovanja bomo po končanih postopkih stečajnega upravitelja na Okrožnem sodišču v Mariboru ponudili na trg. Nedokončano stolpnico S3 bomo dokončali leta 2013 in stanovanja ponudili na trg že v času zaključnih del," so povedali na KBM Investu.

Nova KBM je imela sicer po podatkih stečajnega upravitelja za 12,5 milijona evrov vpisanih hipotek na omenjene nepremičnine.

Na razpis sklada?

Iz KBM Investa so sporočili, da želijo stanovanja čim prej prodati končnim kupcem. Potrdili so, da bodo proučili tudi možnost prodaje Stanovanjskemu skladu Republike Slovenije. Naj spomnimo, da je ta že napovedal razpis, na katerem bodo odkupili za 40 milijonov evrov stanovanj po Sloveniji.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima