Slovenija
612 ogledov

Stop za izplačila dobitkov

Igre na srečo Printscreen
Prepovedano izplačilo dobitkov od stav in iger na srečo, če organizator nima koncesije.

Po novem zakonu o igrah na srečo banke ne bodo smele izplačevati nagrad, ki bi jih dobili na stavnicah ali pri ponudnikih spletnih iger na srečo brez koncesije. Med njimi so denimo Bwin, PokerStars in Bet-at-home, ki imajo celo spletne strani v slovenščini, čeprav v Sloveniji ne bi smeli prirejati iger na srečo.

Stave mogoče le pri enem

Za prirejanje stav bo koncesijo dobil le en ponudnik (zdaj jo ima Športna loterija), do vseh drugih strani pa bo preprečen dostop in prepovedano bo izplačevanje nagrad. "Naredili bomo vse, kar bo tehnično mogoče; če ima kdo boljšo rešitev, naj jo predlaga," je državni sekretar na ministrstvu za finance Mitja Mavko odgovoril na vprašanje, kako bodo preprečili izplačila prek PayPala in drugih posrednikov ali igranje prek aplikacije, za kar ni potreben dostop do spletnih strani. Spletne igre na srečo bodo sicer po novem prirejali vsi, ki imajo koncesijo za igralni salon ali igralnico.

Koncesije bodo po novem lahko dobile tudi družbe iz drugih držav Evropske unije, in sicer za pet let, potem bo sledil nov javni razpis. V Hitu menijo, da bo tako kratko trajanje koncesije odgnalo vse morebitne vlagatelje.

Komentarjev 21
  • Aleš Črešnar 15:05 23.julij 2016.

    eurocard? mi lahko malo vec poves o tem ki se to nardi?

  • Trovlak 20:52 25.september 2013.

    Najdi dobrega kolega, sorodnika ipd. v tujini. Ko imaš na PayPalu denar od dobitka, ga nakažeš osebi npr. v Avstriji ali Nemčiji oziroma kje drugje in ona ti ga potem ali fizično pošlje ali pa nakaže na navaden bančni račun.

  • Trovlak 20:50 25.september 2013.

    Bojkotirajmo Loterijo Slovenije! Ne kupujte srečk in ostalih lističev za igre na srečo, pa, da jih vidimo frajerje.