Slovenija
34 ogledov

Stop za Karnerja

Zemljišče Nik Rovan
Tovil. Na MOL so ustavili pripravo prostorskega načrta za stanovanjsko sosesko.

Ljubljana. Na Mestni občini Ljubljana (MOL) ne bodo nadaljevali priprav občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) Tovil, čeprav so mestni svetniki julija lani sprejeli osnutek OPPN. Gre za projekt Mihaela Karnerja, ki je želel na Viču zgraditi Urbano oazo s 130 stanovanji, zdaj pa v Avstriji zaradi domnevno nezakonitega trgovanja s prepovedanimi živili čaka na morebitno izročitev ZDA.

Zakaj so se tako odločili, v odgovoru na vprašanje mestnega svetnika Anžeta Logarja (SDS) na občini niso pojasnili. Je pa Miran Gajšek, vodja oddelka za urejanje prostora MOL, potrdil, da je bil Karner v drugi polovici lanskega leta na dveh sestankih z občinskimi uradniki. Obakrat je bil zraven tudi Uroš Slivnik, sin pokojnega Danila Slivnika, ki je bil navzoč tudi na prvem sestanku decembra lani. Na teh so se med drugim dogovorili, da bodo dimenzije stanovanjskega objekta zmanjšali, je dodal Gajšek.

 

Janković zavrnil pomisleke

Spomnimo, da so v SDS julija lani, ko je bil osnutek OPPN na seji mestnega sveta, predlagali umik te točke. Želeli so, da bi urad za preprečevanje pranja denarja pred tem proučil izvor denarja poštnih nabiralnikov v Liechtensteinu podjetij Velinvestment in Nipl, katerih zastopnik je bil Karner, saj bi MOL od komunalnega prispevka za novo sosesko dobila 3,35 milijona evrov. Takrat jih je nekdanji in bodoči župan Zoran Janković zavrnil, češ da ni pomembno, kdo je lastnik nabiralnika.

Aleš Čerin, začasni župan, pa je na Logarjevo vprašanje, ali po aretaciji Karnerja tudi on meni, da je vseeno, od kod investitorji dobijo denar za gradbene projekte, odgovoril: "Ni vseeno, od kod denar, a tega iz običajnih bonitet ni možno ugotoviti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.