Slovenija
25 ogledov

Štorman predlaga prisilno poravnavo

Zvone Štorman Gregor Katič
Gostinec Zvone Štorman, ki je deloval kot samostojni podjetnik, letos pa je z družino odprl družbo z omejeno odgovornostjo, je v ponedeljek vložil predlog za uvedbo prisilne poravnave.


Celjski sodnik Matevž Žugelj je zato danes prekinil narok o uvedbi stečaja, ki ga je predlagal KBM Leasing. Naroka se je udeležilo okrog 30 delavcev. Ti si želijo stečaja, da bi čim prej prišli do poplačil iz jamstvenega sklada. Sodišče je ugotovilo, da je Štorman visoko zadolžen, prispevki za delavce, ki znašajo več kot dva milijona evrov, pa so neporavnani.

Delavci, ki so že dlje časa brez plač, so bili danes tako razočarani. Vendar ima odločanje o tem, ali uvesti prisilno poravnavo ali ne, prednost pred stečajem. Stečaj zahtevata tudi dva izmed Štormanovih delavcev in Mesarstvo Jurij iz Griž.

Hoteli prepričati, naj umakne predlog

Ogorčeni delavci so se nato odpravili pred Štormanovo gostišče v Šempetru. Gostinca so želeli prepričati, naj umakne predlog za prisilno poravnavo. Vendar je pred njih stopila Štormanova hči Elizabeta, ki vodi družbo z omejeno odgovornostjo, in jih napotila na odvetnika družbe.

Po programu presežnih delavcev, ki ga je Štorman poslal na sodišče, je 35 ljudi presežnih, 19 pa jih je prezaposlil na novoustanovljeno družbo. Svoje lokale, razen šempetrskega, je že zaprl, negotova je usoda lokala v Parižljah. Kmalu po novem letu je, kot je znano, zaradi finančnih težav ostal brez hotela v Celju.

Komentarjev 1
  • Sandi Bagola 19:47 19.marec 2014.

    Štorman je v Pedi društvu, ne dvomim, da mu bodo pomagali nekateri znani Slovenci ...