Šport
5 ogledov

Stotinka, ki jo bo še dolgo preganjala

Dawn Harper-Nelson EPA
Nekdanja olimpijska prvakinja Dawn Harper-Nelson je za stotinko sekunde zgrešila vozovnico za nastop na OI v Rio de Janeiru.

Atletska olimpijska prvakinja iz Pekinga 2008 in podprvakinja iz Londona 2012 Američanka Dawn Harper-Nelson je na ameriških kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru ostala brez finala na 100 m z ovirami in tudi brez nastopa v Braziliji. Vozovnico za Rio je na devetem mestu zgrešila za 0,01 sekunde.

"Blagoslovljena sem z zelo konstantno kariero. Videla sem podobne zgodbe, ki so se dogajale drugim. Toda za 0,01 sekunde? To me je zbodlo v srce. Trenutno ne verjamem nikomur. Nikoli še nisem bila v položaju, ko nisem mogla odgovoriti tekmicam na stezi. Spraševala sem se: 'Kaj? Ne moreš iti?','' je bila obupana 32-letnica, ki je tekla v dežju, a ta ni bil vzrok.

"Dež je bil zoprn. Toda ni vplival name, vse smo imele iste pogoje. Če bi deževalo le na moji progi, potem bi to vplivalo name. Solze bodo prišle, toda zdaj sem še v šoku. Šla bom skozi jezo, frustracije, konfuzijo ... Sploh ne verjamem."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.