Šport > Nogomet
17 ogledov

Strahopetni Neymar udaril in pobegnil

neymar EPA
Brazilski napadalec Neymar je po porazu v 33. krogu španske La Lige pristopil do nogometašev Valencie in prisolil klofuto Antoniu Barraganu.

Barcelona je v 33. krogu španskega prvenstva doma izgubila proti Valencii (1:2) in zabeležila tretji zaporedni ligaški poraz. Prednost Kataloncev, ki so še nedavno prepričljivo korakali proti novemu državnemu naslovu, je dokončno skopnela, saj se je Atlético Madrid z zmago nad Granado (3:0) po številu točk (76) izenačil z aktualnimi prvaki.

V troboj za naslov se je vmešal tudi Real Madrid, ki je po zmagi na El Clásicu ugnal še Eibar in Getafe in ima samo še točko zaostanka za vodilnima kluboma.

Barcelona se je v zadnjem obdobju znašla v veliki krizi, saj je na zadnjih šestih tekmah zbrala kar štiri poraze, za nameček pa je izpadla tudi iz najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu. V četrtfinalu Lige prvakov jo je izločil Atlético Madrid slovenskega reprezentanta Jana Oblaka.

Po ligaškem porazu z Valencio si je sramotno potezo privoščil Neymar, ki mu je slavje nasprotnih nogometašev, kot kaže, prišlo do živega. Brazilec je pristopil do igralcev Valencie in Antoniu Barraganu prisolil klofuto, nato pa strahopetno pobegnil stran.

Barraganu so povračilne ukrepe preprečili njegovi soigralci, Neymar pa bo za svojo potezo bržkone prejel kazen disciplinskega komiteja, kar bo nov udarec za vse bolj nervoznega Luisa Enriqueja.

Španski strateg po vnovičnem porazu, po katerem je osvojitev končne lovorike pod velikim vprašajem, ni bil najboljše volje, svojo jezo pa je po tekmi stresel nad predstavnikom sedme sile. Novinar Victor Malo ga je vprašal, ali je fizična priprava vplivala na formo njegove ekipe, Enrique pa mu je zabrusil: ''Kako se pišete?'' ''Malo,'' je odvrnil novinar. ''Pravilno, naslednje vprašanje,'' ga je odpravil trener. 'Malo' bi v prevodu pomenilo 'slabo'.

Barcelona je prvič po letu 2003 zabeležila tri zaporedne ligaške poraze, a bitka za naslov, opozarjajo nekateri nogometaši, še ni odločena. Med njimi sta tudi Ivan Rakitić in Gerard Piqué.

''Moramo se zbrati in zmagati na vseh preostalih tekmah. Sreča je bila na strani Valencie. Žoga ni hotela v gol. Razočarani smo nad tem, kar se je zgodilo, a imamo dovolj izkušenj in vztrajati moramo skupaj. Skupaj bomo zmagali. Ne dvomimo vase, toda dinamika je slaba in to moramo spremeniti,'' je povedal hrvaški reprezentant.

''Sposobni smo zmagati pet tekem od petih. Ekipa je enaka kot pred dvema, tremi tedni. Psihološko se počutimo dobro. Vse je v naših rokah in gremo naprej. Porabili smo manevrski prostor, ki smo ga imeli za napake. Prepričan sem, da bomo osvojili ligaški naslov,'' pa je dodal Piqué.

Pet krogov pred koncem Barcelona s 76 točkami ostaja na vrhu lestvice. Enako število točk ima Atlético Madrid, eno manj pa Real Madrid. Katalonce v sredo čaka gostovanja pri Deportivu, Real Madrid se bo pomeril z Villarrealom, Atlético pa se bo mudil na obisku pa Athletic Bilbau.

Komentarjev 1
  • Jagijagi1 17:22 18.april 2016.

    Kar ne morem verjet kako Barca igra slabo!