Šport > Moto športi
45 ogledov

Strahovit padec Caseyja Stonerja

casey stoner Reševalni pas/Twitter
Dvakratni svetovni prvak razreda motoGP Casey Stoner je grdo padel na vzdržljivostni dirki osem ur Suzuke, na kateri je utrpel zlom lopatice in golenice.

Dirko Suzuka 8 Hours je zaznamovala huda nesreča nekdanjega svetovnega prvaka Caseyja Stonerja, ki se je udeležil prve dirkaške preizkušnje po letu 2012.

Avstralcu se je kmalu po prevzemu vodstva zataknila ročica za dodajanje plina, zato ga je odneslo na travo, kjer je izgubil nadzor nad motociklom in po spektakularnem prevračanju pristal na svojih kolenih.

Stoner, ki je utrpel poškodbo lopatice in golenice, se je uspel odplaziti s kraja nesreče, dirko pa je začasno prekinil prihod varnostnega avtomobila.

Nesreča se je pripetila v 69. minuti dirke, kmalu po tem, ko je Stoner na stezi zamenjal moštvenega kolega Takumija Takahašija in prevzel vodstvo po postanku Katsujukija Nakasuge.



Stoner se je kasneje vrnil v garažo in z objavo na družabnem omrežju pomiril zaskrbljene navijače. ''No, moja dirka Suzuka 8 Hours se je končala spektakularno. Zataknjena ročica za plin = zlomljena lopatica + počena golenica in nekaj modric. Beda! Žal mi je za ekipo in moštvena kolega Michaela van der Marka ter Takumija Takahašija, ki so preveč garali, da bi se vse skupaj tako končalo. Hvala, fantje! Hvala mojim usnjenim čevljem in zaščiti za hrbet ter čeladi Nolan. Brez njih bi bil v veliko slabšem stanju,'' je zapisal avstralski dirkač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.