Magazin
70 ogledov

Strankam nesramnost zaračunajo dvojno

francoska kavarna Shutterstock
V neki francoski restavraciji vam bodo za kavo zaračunali več, če ne boste zanjo lepo prosili.

Če boste v mestu Nica obiskali La Petite Syrah café, ne pozabite na manire. Na svoj meni so namreč dodali tri različne cene kave, vsaka je odvisna je od tega, s kakšno prijaznostjo jo boste naročili. Prva cena je sedem evrov, toliko bodo zanjo odšteli ljudje, ki bodo rekli samo: "eno kavo". Ceneje, 4,25 evra, bodo plačale stranke, ki bodo dodale še besedo "prosim", če pa boste poleg tega še pozdravili natakarja, boste za kavo plačali le 1,40 evra.

"Vse skupaj se je začelo kot šala, ko so ljudje v času malic k nam prihajali pod stresom in so bili zato precej nesramni, ko so naročili kavo," je razložil menedžer kavarne, Fabrice Pepino. "Vem, da ljudje pravijo, da je francoska postrežba nesramna, a tudi stranke včasih niso nič boljše, kadar se jim mudi."

Pepino je ob tem še dodal, da je opazil, da so različne cene res začele vplivati na lepše obnašanje strank. "Nekaterim stalnim strankam se to zdi smešno in že kar pretiravajo v prijaznosti. Začeli so me klicati 'vaše visočanstvo', ko so videli napis pred kavarno," je razložil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.